In the spotlight Persoonlijk

Terugblik januari 2021

Elk eerste weekend van de maand blik ik terug naar de maand ervoor. Dit keer mijn eerste terugblik, namelijk van de maand januari 2021. Sinds december zitten wij in volledige lockdown, dat zelfs de scholen dicht zijn. Januari was een maand waar wij niks konden, maar is toch voorbij gevlogen en stiekem ook wel een maand waar ik veel heb in kunnen doen.

Mijn hoogtepunten

Begin januari heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik officieel een zelfstandig ondernemer. Januari is de maand waarin overgestapt ben van zorgverzekeraar, iets wat ik al heel lang wilde, maar toch de stap niet durfde te zetten. Als ik mij ergens op mijn gemak voel laat ik dat niet zo snel los. Zo zit ik al mijn hele leven bij dezelfde huisarts en al ruim 10 jaar bij dezelfde fysio, soms uit gemakzucht en soms gewoon omdat ik mij er fijn voel.

School

Door de volledige lockdown heb ik niet mijn stage kunnen afronden en heb ik nu een stageverlengingscontract gekregen. Binnenkort vertel ik hier meer over en ook over mijn nieuwe stage. Nu de scholen weer open mogen start ik dinsdag 9 februari op mijn nieuwe stageschool. Wel heb ik in januari twee weken toetsen gehad. Alle toetsen behalve één toets waren vanuit huis met proctorio. Ondanks dat de scholen dicht zijn heb ik wel in januari kunnen oppassen en samen met de kindjes hun schoolwerk kunnen maken.

Leuke ervaringen

De oudste van het gezin waar ik wel eens oppas was jarig, maar kon zijn verjaardag helaas door alle maatregelen niet vieren. Zijn moeder bedacht daarom een leuk alternatief. Een drive thru voor een taartje en wat drinken voor familie en vrienden. Het was tot in de puntjes helemaal goed en coronaproof geregeld en ik weet zeker dat hij van zijn verjaardag heeft genoten. Half januari was het eindelijk weer koud genoeg voor sneeuw, wat heerlijk al die sneeuw te zien. Helaas lag het er te kort om echt mooie foto’s te kunnen maken. In februari heeft het ook weer flink gesneeuwd, maar hier meer over in de volgende terugblik!

The big 30

Zelf heb ik nog wel wat maandjes te gaan, maar de partner van mijn vader tikte half januari wel al de 30 aan. Langzaam aan tikken meer vriendinnen van mij de 30 aan, zo ook mijn nicht en gastblogger Laila. Tevens komt mijn eigen verjaardag ook dichterbij, al duurt nog wel even voordat wij in oktober zitten. Hopelijk zitten we dan niet meer aan corona maatregelen gebonden en kan ik mijn 30e verjaardag inluiden met een leuk feestje.

Carrière

Momenteel ben ik niet aan het werk en druk op zoek naar een baan die ik kan combineren met mijn opleiding. In januari ben ik via een vriendin terecht gekomen bij Nanny Nina. Via hun kan je diverse soorten nanny werk doen, van tijdelijke oppas, vaste oppas, maar ook gastouder. Ik heb kennis gemaakt met een onwijs leuk gezin met drie kinderen, een eeneiige tweeling meisjes van twee jaar oud en een drie jarig zoontje. Het is nu afwachten op alle administratieve dingen en of mijn papieren kwalificerend zijn voor gastouder. Ik hoop gauw meer te horen en natuurlijk te kunnen starten! Hier zal ik in de terugblik van februari 2021 meer over vertellen.

Wat was jouw hoogtepunt van januari 2021?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *