Deeltijdstudent Pabo Juf Daniella

Voor de klas in groep 5

Begin februari was het dan eindelijk zo ver de start van semester 2, maar ook stage lopen op een nieuwe basisschool en voor de klas in groep 5. Ik zit alweer over de helft van mijn eerste jaar van juf in opleiding. Door de lockdown en vanwege erna het extreme weer had ik pas mijn eerste stagedag op donderdag 11 februari.

Nieuwe stageschool

Ruim op tijd kwam ik aan op mijn stageschool, wel moest ik nog even zoeken naar de ingang, maar er kwamen ook andere leerkrachten op dat moment aan en die wezen mij de weg. Ik mocht stage gaan lopen in groep 5, ik had al via zoom kennisgemaakt met mijn mentor, maar vond het toch wel spannend om nu echt aan de slag te mogen gaan. Half 9 kwam mijn klas binnen en ik kan zeggen dat ik echt leuk ontvangen ben, door de kinderen van mijn klas en mijn mentor. Tevens kreeg ik ook van de adjunct directeur een rondleiding door de hele school en uitleg over de regels en parkeermogelijkheden.

Kennismaking met de klas

Juf T. had al verteld aan de klas dat ik stage zou komen lopen, maar verder wisten de kinderen ook niet wie ik was. Daarom had ik voor kennismakingsactiviteit bedacht voor de eerste dag. Ieder kind kreeg een A4 vel en mochten daarop hun hand tekenen. Op het bord schreef ik 5 vragen op voor elke vinger 1 vraag:
– Duim: Wat is je lievelingskleur?
– Wijsvinger: Heb je broers/zussen en hoeveel?
– Middelvinger: Hoe oud ben je?
– Ringvinger: Heb je een huisdier en zo ja wat?
– Pink: Wat is je lievelingsles?
Er mochten geen namen op de handen worden geschreven en als ze de antwoorden in de vingers hadden gezet mochten ze allemaal hun handen uitknippen. Vervolgens werden alle handen bij mij ingeleverd en door elkaar gehusseld, erna moest iedereen raden van wie welke hand is. Als de hand aan de juiste persoon gekoppeld was mocht hij/zij zijn naam erop schrijven en weer bij mij inleveren. Zo kon ik ze mooi bewaren en langzaam aan alle kinderen leren kennen.

Juf Daniella voor de klas in groep 5

Inmiddels heb ik al een paar dagen stage gelopen en ook al voor de klas gestaan. Afgelopen week mocht ik de dag starten om 9 uur met spelling en dictee en gedurende de dag ook nog tweemaal voor de klas gestaan. De rest van de dag ondersteun ik de juf waar nodig en zit tijdens het zelfstandig werken met een groepje kinderen die wat meer behoefte aan begeleiding hebben. Tot slot heb ik ook al echt taken verricht als juf, zoals het nakijken van dictees en rekensommen.

Verschil met vorige stage

Ik merk echt een verschil met mijn vorige stageschool, daar vond ik het veel lastiger om de namen van de kinderen te onthouden, terwijl nu na amper twee weken ik ze al bijna allemaal ken. Nu kan ik lekker genieten van de krokusvakantie en mij voorbereiden op de lessen die volgen na de vakantie.

Hoe maak jij kennis op je nieuwe stageplek?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *