Advies Samenwerkingen

Tips om geen koude voeten te krijgen

In de zomer is iedereen juist blij met de open schoenen en lekker op blote voeten lopen waar het kan. Terwijl in de winter je juist op zoek bent naar eigenlijk alles wat voorkomt dat je kouden voeten krijgt! In dit artikel deel ik graag tips om geen koude voeten te krijgen. Ga er lekker voor zitten en pak er lekker wat warms te drinken bij en lees gauw verder!

Wat zijn koude voeten?

Niet alleen in de winter kan je koude voeten krijgen, maar ook in het voorjaar en zelfs de zomer! Koude voeten betekend eigenlijk dat de bloed circulatie in je voeten minder is daarom wordt je voet koud. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar komt vooral bij oudere veel voor. Val jij niet in de ouderen doelgroep dan kunnen er ook andere dingen spelen. Probeer eerst eens onderstaande tips toe te passen, heb je erna nog steeds last van koude voeten dan is het raadzaam om een arts te raadplegen.

Zorg voor goede sokken

Niks is erger dan koude voeten hebben je sokken aan te doen en je tenen zien, doordat er weer een gat in je sok zit! Je kan beter investeren in goede sokken die van goede kwaliteit zijn en wat langer mee gaan dan goedkoop aanschaffen en elke week een nieuw gat in je sokken ontdekken. Ben je echt een kou kleum, wollen sokken zijn voor jou de oplossing! Wol houdt namelijk warmte vast, waardoor jij heerlijke warme voeten hebt. Ben je toch niet zo een kou kleum, maar wil je wel leuke sokken en niet de standaard zwart of witte lange sokken? Dan zijn Happy Socks voor jou de oplossing! Door de vrolijke patronen en kleuren kan het niet anders dan dat je er blij van wordt.

Zorg voor voldoende beweging

Vaak krijgt men koude voeten doordat de bloed circulatie minder geworden is, daarom is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende beweging. Doordat je beweegt worden je spieren verwarmt en het helpt je bloedsomloop. Wissel ook regelmatig van houding en stretch je voeten als je zittend werk doet.

Warme voeding eten

Als je koude voeten hebt dan heb je het vaak helemaal al koud, vermijd daarom koud drinken en koude voeding. Zorg juist voor verwarmd drinken en voeding, zoals thee of koffie, maar ook een warm ontbijt of lunch zoals havermout of roerei. Wist je dat je ook bepaalde kruiden hebt die je lichaam stimuleren zich op te warmen? De meest bekende en gebruikte is gember, het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen gember thee drinken.

Belemmer de doorbloeding niet

Een verminder doorbloeding zorgt juist ervoor dat je het koud krijgt, zorg daarom voor een goede bloedsomloop. Wissel niet alleen regelmatig van houding, maar vermijd lichaamsdelen over elkaar heen te kruisen om in kleermakerszit te zitten.

Bezoek regelmatig een sauna

Zelf ben ik enorm fan van de sauna, heerlijk wanneer het hartje winter is een dagje genieten en opwarmen in de sauna! Echter wist ik niet dat het ook juist de ideale manier is om je doorbloeding te verbeteren. Je wisselt namelijk vaak van kou naar warm en andersom en dat stimuleert je bloedvaten, waardoor je bloedcirculatie zich verbeterd. Dus vanaf nu hoef je niet meer te zeggen dat je een dagje puur voor jezelf wil, maar wordt het ook op medische grond dus aangeraden met regelmaat de sauna te bezoeken!

Wat is jouw remedie tegen koude voeten?

Foto door How-Soon Ngu op Unsplash

*Dit artikel betreft een samenwerking

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *