Advies Liefde

Valentijnsdag in coronatijd

Morgen is het zover, het is Valentijnsdag. Een dag waar iedereen wat liever voor elkaar is, een dag waar de winkels vol liggen met allemaal dingen wat met liefde te maken heeft. Normaal moet je weken van te voren reserveren als je uiteten wil op 14 februari, nu helaas is dat ook niet van de orde. Hoe doe je dat dan op Valentijnsdag in coronatijd? Wat is leuk om te doen, maar bovenal wat kan je doen in deze tijd? Ook al is Valentijnsdag een enorm commerciële dag vind ik het wel leuk om altijd een klein beetje aandacht er aan te besteden. Nu is het inmiddels al de derde Valentijnsdag die ik samen met mijn vriend doorbreng en is het minder spannend dan de eerste keer. Speciaal voor jou heb ik wat leuke activiteiten bedacht die je samen met je partner kan doen met Valentijnsdag in coronatijd.

Uitgebreid ontbijten

Ga heerlijk uitgebreid samen ontbijten en bereid het ook samen voor. Juist die tijd samen in de keuken experimenteren kan jullie dichterbij brengen. Het leukste onderdeel is het gaan bedenken wat jullie willen maken. Je kan ook gewoon verschillende dingen van ieder zijn keuze iets. Zo maak je van je ontbijt een echt feestje!

Film marathon houden

Heerlijk toch dat Valentijnsdag dit jaar in het weekend valt, hele dag niks moeten, maar wel alles mogen. Hoe lekker is dat je gewoon de hele dag vrij bent en van elkaar en van de tijd samen kan genieten? Terwijl het buiten lekker koud is kunnen jullie heerlijk onder een dekentje met iets warms genieten van de leukste films. Kies voor een leuke film reeks en kijk ze allemaal achter elkaar terwijl je in elkaars armen ligt. Of heb je meer zin in wat romantische films, neem dag gauw een kijkje hier.

De frisse lucht in

Juist nu met deze temperaturen is het onwijs lekker om er op uit te gaan, heerlijk de natuur in. Zelf woon ik in Hoofddorp hier in de buurt heb je behoorlijk wat mooie plekken om te gaan wandelen. Je kan een wandeling maken rondom de Toolenburgseplas of een rondje in het Haarlemmermeersebos, beiden plekken zijn goed bereikbaar en in Hoofddorp. Als je het niet erg vind om een stukje te rijden voor een mooie wandeling, neem dan is een kijkje bij het Groenedaalse bos, het Amsterdamse bos of de Waterleiding duinen. Een flinke wandeling om erna lekker thuis op te warmen onder genot van warme choco of een kop thee.

Bakken, bakken en bakken

De zondag is ook echt een dag waar je heerlijk kan bakken, bedenk samen wat leuke dingen die jullie willen maken of verras elkaar. Als je elkaar wil verrassen kan je het best apart in de keuken staan en afdekken wat je hebt gemaakt tot het tijd is om het te onthullen. Wat je ook kan doen is samen diverse bak recepten verzamelen, schrijf ze op een briefje en kies ieder er een uit. Het recept wat op het briefje staat is het recept wat jij voor de ander moet maken.

Play a game

Ga samen spelletjes spelen! Of dit nou bordspelletjes zijn of via Playstation, Xbox of Nintendo Switch als jullie het maar samen kunnen doen. Door samen spelletjes te spelen kom je nader bij elkaar en hoe leuk is het als je je partner kan inmaken en wint! Hieronder een overzicht van wat leuke bord/kaartspelletjes en virtuele spelletjes voor op de Nintendo Switch:

Bord/kaartspelletjesVirtuele spelletjes
MonopolyMario party
UnoFitness boxing
YatzeeMario Kart
Kaartspellen voor koppelsJust Dance

Haal het restaurant in huis

De horeca is helaas nog dicht, dus uiteten zit er momenteel niet in. Afgelopen jaar waren mijn vriend en ik twee jaar samen, toen was de horeca ook al dicht en heb ik het restaurant in huis gehaald. Datenight in coronatijd is dan niet hetzelfde als lekker uiteten kunnen, maar desondanks hebben wij toen genoten. Je kan het jezelf zo makkelijk of moeilijk mogelijk maken. Je kan zelf met je partner de keuken in duiken en samen een drie gangen menu neerzetten of bestel bij een van de locale horeca’s. Zo ondersteun je ook nog de horeca en hoef je zelf niks te doen. Dek de tafel van top tot teen alsof je in een restaurant zit en maak het compleet met hier en daar wat kaarsjes voor wat extra romantiek en maak de avond compleet met een Valentijnscadeau voor haar.

Hoe vier jij Valentijnsdag in coronatijd?

*Dit artikel bevat affiliate links

*Dit artikel betreft een samenwerking

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *