Persoonlijk Zelfliefde

Na regen komt zonneschijn

Al geruime tijd ben ik bezig met mezelf aan het terugvinden, eigenlijk meer met ontdekken wie ik ben en waar ik voor sta. Dit komt vooral doordat ik veel te veel me aantrok van anderen, ik besloot nooit voor mezelf wat ik wilde. Nee ik vroeg om de mening van anderen en op basis van hun mening deed ik wat ik deed.

Jarenlang heb ik dat zo volgehouden en vond het allemaal best, nooit hoefde ik zelf er bij stil te staan, nooit vroeg ik “Wat wil ik zelf?” Of “Wat zou ik doen als de keuze geheel aan mij was?”. Dat soort vragen stelde ik mezelf dus nooit! En nu voor het eerst sta ik vaker stil bij wat ik wil en doe ik het op mijn eigen manier.

Geloof me na jaren het anders gedaan te hebben is het heel lastig om de regie zelf terug te pakken. Vaak neig ik dan ook om weer te gaan vragen aan anderen hoe zij het zouden doen, soms doe ik dat ook wel, maar toch sta ik vaker stil bij “Wat wil ik zelf?”.

De afgelopen jaren waren vol ups in mijn leven maar ook vol vele downs. Ik ga dan altijd door op de automatische piloot, net zolang tot het me zo hoog zit en ik van alles ga mankeren. Precies ook mede hierom ben ik in therapie gegaan, maar als ik eerlijk ben trek ik altijd veel te laat aan de bel. Ook als je omgeving negatief reageert op voor jouw een positieve verandering, dat hoort allemaal bij je eigen persoonlijke groeiproces.

Door alles wat de afgelopen jaren gebeurd is, maar ook door mijn relatie heb ik besloten het allemaal los te laten. Niet meer steeds om de mening van andere te vragen, niet meer zo veel waarde hechten aan de mening van andere. Nee ik laat het los en doe het op mijn eigen manier.

En ik kan je vertellen dat werkt enorm bevrijdend. Sinds ik het heb losgelaten heb ik veel minder stress, zit ik beter in mijn vel en heb ik weer plezier in de dingen die ik doe. Helaas zit er ook een keerzijde aan vast, niet iedereen in mijn omgeving accepteerd deze keuze, maarja ook dat hoort bij loslaten. De mensen die er echt toe doen komen wel weer op mijn pad en blijven niet voor altijd weg.

Kan jij dingen makkelijk loslaten?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *