Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag een heerlijke romige pasta met tonijn en groente. Makkelijk en snel op tafel gezet en vol groente.
Hoofdgerecht, 3-4 personen, Italiaanse keuken
Ingrediënten
- 500gr Verse tagliolini bicolore con spinaci
- 2 blikjes tonijn met vleugje water
- 100 gram verse roomkaas
- 1 bekertje crème fraiche 125 gram
- 1 blikje mais (netto 150 gr)
- 1 zakje prei 200 gram
- 1 gele en oranje paprika
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd alle groenten wat gesneden moet worden in blokjes
- Verhit de olijfolie in de pan.
- Voeg de groenten toe en laat het 5 minuten slinken op hoog vuur.
- Roer vervolgens de crème fraiche erdoorheen en brokkel de roomkaas er al roerend er ook doorheen. zachtjes laten verwamen tot de roomkaas helemaal gesmolten is
- Laat zowel de mais als de tonijn uitlekken en voeg die vervolgens bij de groente en roomkaas mengels toe
- Breng het geheel op smaak met peper en zout, hoeveelheid naar keuze en laat de saus nog even 3 min zachtjes doorkoken
- Voeg de gekookte tagliatelle toe in de pan en meng pasta en saus door elkaar
Variatietip: voeg 2 el chilli poeder er doorheen voor een pittiger smaak.
Houden jullie ook zo veel van pasta gerechten?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆