Aanraders Boeken & Schermtijd

Series om te bingewatchen

Nu we allemaal gedwongen thuiszitten en in onze vrije tijd niet meer gebruik kunnen maken van de diverse horeca gelegenheden die er zijn, des te meer kijken we nu films of series. Overal waar je maar kan kijken, wordt er gekeken de meest populaire zijn Netflix en Videoland en voor de kleintjes Dinsey +

Netflix

Spaans talige series

Elite: seizoen 3 staat nu op Netflix, net zoals de eerste twee seizoenen gaat ook dit seizoen erover dat iemand is vermoord, alle leerlingen worden verhoord en door middel van flashbacks komt de waarheid boven water. De hoofdrolspelers zijn rijkelui scholieren die op de middelbare school zitten en midden in een web vol leugens en bedrog zitten, omdat iedereen er voor zichzelf beter wil uitkomen.

La casa de papel: sinds afgelopen week staat ook hiervan een nieuw seizoen op Netflix, seizoen vier is inmiddels volop bezig. Heel erg maar ik moet seizoen 3 nog zelfs zien, wel heb ik de eerste twee seizoenen in een klap uitgekeken zo spannend vond ik hem. De serie gaat over een bankoverval op de koninklijke munt in Spanje. De seizoenen gaan over hun ontsnapping.

Engels talige series

Friends: Deze serie is afkomstig uit Amerika en speelde zich af begin jaren 90. Dit is de serie om te bingewatchen, 10 seizoenen lang maak je alles mee wat de vriendenclub meemaakt. Van bruiloften, naar baby’s en niet te vergeten Joey zijn acteer klussen. Friends garandeert je veel gelach en absoluut geen verveling.

How to get away with murder: Een hooglerares strafrecht daagt haar studenten uit om de meest moeilijke zaken op te kunnen lossen, al gauw zijn vijf studenten de hoofdrolspelers van deze serie. Vijf totaal verschillende types die terechtkomen in een web vol leugens, bedrog en moorden. Met deze serie zit je zeker weten vijf seizoenen lang op het puntje van je stoel van spanning, bereid je voor als je eenmaal begint is een pauze inlassen behoorlijk lastig!

Mini series

The trials of Gabriel Fernandez: Een miniserie over de dood van de toen achtjarige Gabriel Fernandez. Maandenlang gemartel, misbruikt, mishandeld en uiteindelijk gedood door zijn eigen moeder. Deze serie neemt je in zes afleveringen mee naar de gruwel omstandigheden die Gabriel het leven hebben gekost. Zeer heftige serie, maar zeker het kijken waard.

Unbelievable: In enkel acht afleveringen wordt je meegenomen naar het verhaal van verschillende vrouwen, maar een dezelfde dader. Allemaal maken ze precies het zelfde mee, maar toch ook weer anders. Een serie over verkrachting en de gevolgen ervan op zowel korte als lange termijn.

In een blinde bui van woede steekt zij een complete vreemdeling dood tijdens een middagje aan het strand.

The sinner: Twee miniseries onderverdeeld in twee seizoenen en beiden bestaande uit acht afleveringen. Seizoen 1 is Julian, een jongetje om wie het allemaal draait, hij bekend de moord op zijn ouders. Gedurende de acht afleveringen komt de waarheid naar boven, heeft Julian zijn ouders vermoord of zit er meer achter? In seizoen 2 is Cora, een jonge moeder de hoofdrolspeelster. In een blinde bui van woede steekt zij een complete vreemdeling dood tijdens een middagje aan het strand. Wat is er aan de hand, is de vreemdeling wel echt een vreemdeling en wat heeft haar tot deze gruwel daad gedwongen?

Videoland

Nederlands talige series

Mocro maffia: Een Nederlandse fictieve misdaadserie over een groep vrienden die de overstap maken van kleine criminaliteit naar het echte werk. Twee seizoenen lang kan je genieten van de vrienden hoe ze de cocaïnehandel in Amsterdam in handen krijgen. Een serie vol misdaad, bedrog, jaloezie en drugs.

Meisje van plezier: Een serie twee seizoenen lang over het huisvrouwtje Nadine die na haar scheiding terecht komt in de spannende wereld van highclass-escortgirl. Waar de gemiddelde vrouw in een gat zou vallen na de scheiding komt Nadine helemaal tot bloei en werkt zich als gauw hogerop dan zij had gedacht.

Overspel: Een serie over Iris een jonge vrouw getrouwd met een officier van Justitie, maar valt voor Willem, de advocaat van een grote vastgoedmagnaat. Door haar relatie met Willem komt ze terecht in een web vol leugens en bedrog. Het loopt helemaal uit de hand als Willem zijn vrouw achter de affaire komt.

Engels talige series

Blacklist: Red s’ werelds meest gezochte crimineel geeft zich onverwacht zelf aan bij de FBI en weigert elke vorm van samenwerking. Hij werkt namelijk alleen samen met de jonge FBI agente Elizabeth Keen. Wat speelt er nou tussen en wat verbergt Red voor Elizabeth?

Grey’s Anatomy: Mijn all time favoriet! Er staan maar liefst 15 seizoenen erop om helemaal te bingewatchen. Grey’s Anatomy gaat over het leven van diverse mensen, die arts zijn, bijna afgestudeerd of zelfs beginnende medicijn studenten. Gedurende de seizoenen wordt je vooral meegenomen in het leven van Meredith Grey, hoe haar leven ingevuld worden en wat zij dagelijks meemaakt.

En nog veel meer

Tuurlijk zijn dit niet de enige series om te bingewatchen of überhaupt om te zien, maar als ik daar aan begin dan heb ik wel een paar dagen nodig. En laten we eerlijk zijn dat is toch veel te vee om allemaal maar door te nemen.

Wat zijn jullie favoriete series?

Foto door anonymous op Unsplash

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

  1. […] Series bingewatchen op Netflix of Videoland […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *