Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag arozcaldo oftewel Chinese rijstepap. Een recept uit de Aziatische keuken wat ik heb uitgeprobeerd samen met mijn buurvrouw Kim.
Hoofdgerecht, 5-6 personen, Aziatische keuken
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 1 stronk paksoi
- 250 gram Chinese wokgroenten
- 1 middelgroot ui
- 600 gram kippendij
- 4 teentjes knoflook
- 1,5 duim gember
- Peper
- Zout
- Knoflook molen
Bereidingswijze
- Snij alle groente in kleine blokjes, behalve de paksoi die wordt alleen schoongemaakt maar niet zo klein gesneden
- Snij de kippendij klein en bak binnen 5-10 minuten gaar in de koekenpan
- Maak gebruik van een grote diepe soeppan, voeg daar de rijst en water toe
- Blijf water toevoegen tot de rijst gaar is en goed blijven roeren zodat het niet aankookt
- Als de rijst gaar is voeg de kippendij toe zonder het meegebakken vocht
- Tevens voeg je alle groente en smaak verfijners toe en goed blijven doorroeren.l
- De paksoi voeg je als laatste toe en weer goed doorroeren
- Serveer uit in een diep bord
Variatietip 1: voeg 2 eetlepels vissaus toe
Variatietip 2: garneer met gebakken uitjes of bosuitjes
Houden jullie ook zo van gember door je gerechten?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆