Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag arozcaldo oftewel Chinese rijstepap. Een recept uit de Aziatische keuken wat ik heb uitgeprobeerd samen met mijn buurvrouw Kim.
Hoofdgerecht, 5-6 personen, Aziatische keuken
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 1 stronk paksoi
- 250 gram Chinese wokgroenten
- 1 middelgroot ui
- 600 gram kippendij
- 4 teentjes knoflook
- 1,5 duim gember
- Peper
- Zout
- Knoflook molen
Bereidingswijze
- Snij alle groente in kleine blokjes, behalve de paksoi die wordt alleen schoongemaakt maar niet zo klein gesneden
- Snij de kippendij klein en bak binnen 5-10 minuten gaar in de koekenpan
- Maak gebruik van een grote diepe soeppan, voeg daar de rijst en water toe
- Blijf water toevoegen tot de rijst gaar is en goed blijven roeren zodat het niet aankookt
- Als de rijst gaar is voeg de kippendij toe zonder het meegebakken vocht
- Tevens voeg je alle groente en smaak verfijners toe en goed blijven doorroeren.l
- De paksoi voeg je als laatste toe en weer goed doorroeren
- Serveer uit in een diep bord
Variatietip 1: voeg 2 eetlepels vissaus toe
Variatietip 2: garneer met gebakken uitjes of bosuitjes
Houden jullie ook zo van gember door je gerechten?
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆