In the spotlight Lifestyle Persoonlijk

Vragenvuur | 999 vragen aan jezelf – deel 1

Al maanden, eigenlijk jaren stond het boek van de “999 vragen aan jezelf” op mijn verlanglijstje. Mijn blijdschap was dan ook enorm toen ik dat boek onlangs kreeg. Ik heb het tweede deel gekregen van de 999 vragen aan jezelf. Al bij een aantal bloggers, zoals bij LifebyJess en Maxime, heb ik de rubrieken over dit boek voorbij zien komen.

Nu ik hem eindelijk na lang wachten zelf heb, leek het mij leuk om af en toe wat vragen te beantwoorden. Op deze manier leren jullie mij “The girl behind al the fun” kennen, maar ik ook mezelf! Voor veel vragen moet ik soms echt even diepgraven voor mijn antwoord. Hoe vaak ik deze rubriek wil gaan delen ben ik nog niet helemaal over uit, maar ik denk dat ik dit een keer in de maand wil gaan doen.

 1. Hoe ben je aan dit boek gekomen?
  Cadeautje voor mijn verjaardag.
 2. Hoe heet je?
  Mijn officiële Nederlandse naam is Danielle Fotiadis, maar in Griekenland sta ik geregistreerd als Daniella Fotiadis.
 3. Wat is jouw moedertaal?
  Nederlands en Grieks en deels Duits
 4. Wie heeft jouw naam bedacht?
  Mijn moeder
 5. Wat betekend jouw naam?
  Mijn naam is van Hebreeuwse afkomst en stamt af van de profeet Daniel. De Hebreeuwse betekenis is “Mijn rechter is God”.
 6. Hoe had je willen heten?
  Eerlijk gezegd ben ik erg tevreden met mijn naam, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Griekse versie, Daniella.
 7. Waar ben je geboren?
  Ik ben thuis geboren in Hoofddorp centrum.
 8. Wat is jouw droombaan?
  Leerkracht in het basisonderwijs van de onderbouw.
 9. Op welke datum heb jij je rijbewijs gehaald?
  Ik heb mijn rijbewijs gehaald op dinsdag 22 mei 2018.
 10. Geloof je in karma?
  Jazeker, karma is a bitch!

11. Loop je de avondvierdaagse?
Sinds de basisschool doe ik niet meer mee met de avondvierdaagse. Toen ik nog op basisschool De Wilgen zat liep ik alle dagen de avondvierdaagse mee. Ik kan me nog herinneren dat we een halve sinaasappel mee hadden met een pepermuntje erop en dan een stoffige zakdoek erom heen. Echt een typische avondvierdaagse snack, ieder kind liep er met een of twee in hun handen. Wat ik altijd het leukste vond was dat de laatste dag er medailles werden uitgedeeld en de avondvierdaagse echt feestelijk werd afgesloten. Later toen mijn broertje Mercurios en zusje Zahra op de basisschool zaten ben nog een keer of drie met hun avondvierdaagse meegelopen. Ik moet zeggen ik vond het erg leuk om het vanuit een volwassen kijk weer terug te zien.

12. Heb je wel eens een IKEA-boekenkast of ander meubel in elkaar gezet en dan met of zonder handleiding?
Tja wat zal ik hier eens over gaan vertellen! Kan beter vragen wie heeft er nog nooit iets van de IKEA in elkaar gezet? Door de jaren heen heb ik wel meer dingen van IKEA in elkaar gezet dan een boekenkast. Wel gebruikte ik altijd de handleiding, ik wilde het risico niet lopen dat ik een stap vergat en alles in elkaar zou storten.

13. Wat voor auto heb je gehad en rij je nu?
Mijn eerste auto was een zwarte Volkswagen Lupo uit 2002, die had ik al overgekocht van een vriendin voordat ik mijn rijbewijs had. Bijna twee jaar heb ik hem gehad, waarvan anderhalf jaar er zelf in gereden. Helaas in oktober 2019 begaf hij het op de snelweg onderweg naar huis. Mijn tweede auto was een zwarte Daewoo Kalos uit 2004, deze kocht ik en kreeg ik deels voor mijn 28e verjaardag in oktober 2019. Vanaf het begin had hij al wat kleine probleempjes, maar met een oude auto heb je dat wel vaker. Ik heb er met veel plezier ingereden tot hij dit jaar afgelopen week gekeurd moest worden. Helaas zijn de reparatiekosten zo hoog dat de auto het niet meer waard is, daarom heb ik ook van mijn tweede auto afscheid moeten nemen die ook naar de sloop toe gaat. Sinds deze week ben ik eigenaresse van een donker blauwe Ford Fiesta uit 2005. Zoals je ziet probeer ik wel steeds jongere auto’s te kopen. Hopelijk gaat deze wat langer mee, zodat we kunnen sparen voor een auto 5-10 jaar oud.

14. Hou je van pittig eten?
Vroeger kon ik helemaal niet tegen pittig eten ik deed amper zout en helemaal geen peper op mijn eten. Tegenwoordig kook ik met veel kruiden, smaken, maar ook met sambal. Ik hou van pittig, maar het moet niet te overheersend zijn dat je de verschillende smaken niet meer proeft dat vind ik zonde.

15. Hoelang ben je al lid van de bibliotheek?
Vroeger voordat wij naar Griekenland verhuisde waren we altijd al lid van de bibliotheek. Toen zat de bibliotheek nog boven in Toolenburg winkelcentrum. Bijna wekelijks ging ik samen met mijn moeder en zusjes naar de bibliotheek om nieuwe boeken te lenen. Mama las elke dag voor, maar wij vonden het ook leuk om zelf te lezen. Inmiddels is de basisschool al heel wat jaartjes gelezen en was het tegelijkertijd ook zo lang geleden dat ik in een bibliotheek geweest was. Toen ik in september 2020 starte aan de PABO dacht ik dat een abonnement op de bibliotheek wel weer van pas zou komen. Ik heb gelijk een jaarabonnement en al een hele stapel boeken in huis staan.

16. Hoe vaak druk je op de snoozeknop?
Snoozen, ik weet het een enorm slechte eigenschap en iets wat ik dagelijks maar al te graag doe. Snoozen is iets waar ik vaak discussies over heb met mijn vriend, maar het is zo lastig om af te leren. Ik snooze een half uur tot een uur. Als ik bijvoorbeeld om 8 uur mijn bed uit moet, dan gaat mijn eerste wekker om 7 uur, vervolgens om 7:15 en om 7:30. Erna snooze ik elke 5 minuten tot ik er echt uit. Ik ga proberen het af te leren het is immers bewezen dat je niet meer uitrust door snoezen, maar juist nog vermoeider wordt.

17. Wat is je lievelingsplek in huis?
Mijn lievelingsplek is mijn bureau, het grootste deel van de dag zit ik daarachter. Ik zit achter mijn bureau net even iets lekkerder dan onderuit gezakt op de bank, ik heb hier de ruimte en alles wat ik nodig heb om mij heen. Vaak zit ik achter mijn bureau als ik lessen heb, huiswerk moet maken of aan het schrijven ben voor mijn blog. Tevens help ik mijn moeder met haar zaak en al het social media beheer en content, daar heb ik ook mijn computer voor nodig. Als ik alleen iets hoef te lezen dan verplaats ik mezelf wel vaak naar de bank, heerlijk onderuit liggen onder een dekentje een boek lezen met een kop thee.

18. Hoe zag het eerste huis eruit waar je in woonde?
Ik moet eerlijk bekennen dan ik echt werkelijk geen idee meer heb, er zijn ook niet veel foto’s van. Wel kan ik mij ons oude huis herinneren waar wij in Nederland echt als gezin hebben gewoond, zonder mijn broertje dan want die is pas later geboren. Dat huis is in Toolenburg in de buurt van het oude honkbalveld, waar nu Nassaupark is gebouwd. Het is een eengezinswoning, niet heel groot maar voor toen prima. Je kwam binnen in een hal waar de meterkast en toilet zich bevind. Naast het toilet is de gang naar boven en daarnaast de tussendeur naar de woonkamer en keuken. De woonkamer was niet heel groot, maar die grenst aan de open keuken. In de woonkamer onder de trap zat er een trappenkast, wat mijn moeder gebruikte als voorraadkast. 

Als je naar boven ging was bevond zich precies tegenover de trap de badkamer en ernaast volgens mij een hok waar de wasmachine en droger op elkaar gestapeld stonden. Links bevond zich de slaapkamer van mijn ouders, die tevens ook de kleinste was. Zij hadden in hun kamer ook een bureau en net zo een kast als onder de trap. Aan de rechterkant bevond zich de grote slaapkamer, daar stond een stapelbed, een hoogslaper, een bureau en allemaal speelgoed. In de grote kamer sliep ik samen met mijn twee jongere zusjes, daar was ook een inbouw kast waar alle kleding in zat ook die van mijn ouders. Bij het huis hoorde ook een voortuin, achtertuin en een schuur. Tot wij gingen verhuizen naar Griekenland hebben wij daar gewoond.

19. Wat voor huisdieren had/heb je en hoe heten ze?
Ik had vroeger een hondje Roxy, ik kreeg haar met kerst toen ik acht jaar was. Ze was een pittige tante een echte terriër. Helaas moest zij weg toen mijn broertje geboren werd, met een prematuur was een hond niet handig in huis. Jarenlang bleef het kriebelen, ik wilde graag een hondje toen ik naar Nederland verhuisde. Daar en tegen was ik ook veel van huis, naar school, naar werk en ook nog een sociaal leven. Bij toeval stuitte ik via via op een aankondiging van een nestje op Facebook. Sindsdien heb ik mijn kater Coco, hij is nu 4,5 jaar oud. Helemaal verliefd op Coco was ik al vanaf dag 1, die ik eerst Coco Chanel had genoemd, toen ik nog dacht dat het een poesje was. Besloot ik einde dat jaar een tweede erbij te nemen, zodat Coco ook niet zo alleen was als ik van huis weg was. Toen kwam Shadow erbij mijn tweede kater, die is afgelopen week 4 jaar geworden. In het begin was ik enorm voorzichtig, ik was als de dood dat Coco en Shadow elkaar niet zouden mogen. Ik was bang dat ze alleen maar ruzie zouden maken, omdat het twee mannetjes zijn. Het tegendeel was waar, vanaf het eerste moment zijn zij onafscheidelijk. Mijn vriend heeft beiden katers niet meegemaakt vanaf kitten en bij hem begon het ook te kriebelen. Samen besloten we nog een erbij te nemen en dat werd Stormy. Een poesje een ware diva van 1,5 jaar oud. Toevallig komt zij uit een later nestje dan Shadow maar wel dezelfde ouders, ze lijken dan ook steeds meer op elkaar. Ooit als wij een groter huis hebben zou ik nog heel graag een hond willen, een husky.

20. Met wie kun je uren telefoneren?
Telefoneren kan ik überhaupt uren doen, ik heb altijd wel iets te vertellen. Als ik kijk met wie ik dat het meeste kan doen is dat zonder twijfel met Elena mijn beste vriendin. Wij kennen elkaar sinds de middelbare school, haar zusje die ging met mijn zusje om. Maar wij begonnen pas echt met elkaar om te gaan toen we net geslaagd waren. Samen hebben wij veel hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt en veel daarvan was op een afstand. Eerst zij studerend in Rethimnon en ik werkend in Ierapetra. Later verhuisde ik naar Nederland en studeerde zij af n verhuisde naar Heraklion. Gedurende de jaren heen blijf mijn woonplaats in Hoofddorp en verhuisd zij voor haar Master naar Schotland. Naar haar Master verhuisde zij naar Engeland waar zij nu nog steeds woont. Op alle plekken behalve in Schotland heb ik haar kunnen bezoeken. Toen maar ook nu kunnen we urenlang telefoneren, nu we beiden samenwonen etc misschien niet meer zo vaak als toen.

Met wie kan jij urenlang telefoneren?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *