Business talk Samenwerkingen

Mijn Flora Tea moment

Als een echte theeleut geniet ik enorm van dit seizoen, heerlijk binnen zitten met een warme kop thee terwijl het buiten alleen maar kouder wordt. Over het algemeen drink ik veel verse gember en kurkuma thee of zakjes met groene thee. Met de wel bekende thee zakjes en verse thee was ik al bekend, maar de theebloemen kende ik nog niet. Tot ik in contact kwam met Joyce van Flora Tea, zij vertelde mij over de theebloemen. Ik mocht er drie in ontvangst nemen om uit te proberen. Wat een ervaring was dat echt wauw!

Het pakketje

Als je besteld bij Flora Tea ontvang je je bestelling samen met een mooie cadeautas, daarin in kan je jouw bestelling doen als een echt cadeautje aan jezelf of iemand anders. De tas is heel simpel wit glans met aan de ene kant het logo en aan de andere kant de theebloemen. Door het simpele van de tas komen de theebloemen extra mooi uit en valt daar ook direct je oog op. Ligt natuurlijk aan je bestelling maar alles zou erin moeten passen. Zelf ontving ik drie verschillende soorten theebloemen, de menukaart, de serveertip kaart en last but not least een speciaal glas voor de theebloemen.

De kaarten

Alles is in dezelfde kleurstijlen als de cadeautas, hierdoor straalt alles dezelfde soort rust, maar ook weer diversiteit uit. De menukaart is hoog en smal en bevat acht soorten theebloemen, hier wordt uitgelegd welke smaken het zijn. Achterop de menukaart is er een mooi versje die je kan lezen en alle awards die zij hebben behaald worden genoemd. De kaart van de serveertip is een stuk kleiner, hier wordt namelijk alleen het logo op afgebeeld en aan de andere kant kort toegelicht hoe je de thee moet serveren.

Mijn flora-tea set

Thee drink ik dagelijks, maar zo een theebloem is toch een totaal andere ervaring. Ik kreeg niet alleen drie verschillende soorten theebloemen om uit te proberen, maar ook een prachtig warmtebestendig glas. Het glas lijkt op een wijnglas, maar is veel dikker en kan de hoge temperaturen van een kop thee makkelijk aan. Je hebt acht verschillende theebloemen ik heb daarvan drie in ontvangst mogen nemen om uit te proberen, dat waren de:
– Jasmine with love (Green tea and Jasmine)
– Oriental beauty ( Green tea, Marigold and Jasmine)
– Flying snow (Green tea, Marigold and Coconut Fruit Fibre)

De smaken

Uiteraard vond ik het zonde om ze alle drie zo snel zelf al te proberen, daarom heb ik er een uitgekozen om te proberen. Mijn keuze viel op de Flying Snow, niet vanwege de smaken, maar vanwege hoe de bloem zou worden. Zelf ben ik niet zo een groot fan van kokos in mijn thee namelijk. Alle theebloemen bestaan vanuit de basis uit groene thee, een thee die goed werkt voor je gezondheid. Groene thee stimuleert namelijk je metabolisme en je vetverbranding, maar verminderd ook je stress.

Van bol tot bloem

Als je het zakje opent zit er een klein bolletje in de grote van een cherry tomaat. Het bolletje leg je in het midden van je glas, dit kan een warmtebestendig wijnglas van Flora Tea zijn of een ander warmtebestendig glas. Als je waterkoker helemaal klaar is giet je het kokend water op het bolletje, deze gaat dan rollen door het water. Het duurt een paar minuten, maar dan ontstaat er een mooie theebloem. Na ongeveer 6 minuten is de thee klaar en kan je het drinken. De smaak is erg zacht en ik moet eerlijk zeggen dat ik de kokos smaak niet zo vond overheersen. Ik ben dan ook onwijs benieuwd geworden naar de andere smaken van Flora Tea.

Unieke ervaring

Dus ben je op zoek naar een unieke ervaring voor jezelf of een leuk cadeautje voor een andere theeleut? Neem dan gauw een kijkje bij Flora Tea en tover je thee momentje om in een speciaal momentje helemaal voor jezelf. Je komt helemaal tot rust door te kijken hoe het kleine bolletje een bloem wordt.

Ben jij ook net zo als ik een echte theeleut of ben jij meer van de koffie?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

2 Comments

  1. Zelf hou ik niet van thee, en dat vind ik doodjammer, want ik hou wel van de gezelligheid errond. De mooie koppen en theepotten… Enkel gemberthee kan me nog wel eens bekoren… Mijn dochter is er echter gek op, en die theebloemen vind ik gewoon schitterend. Idee om haar mee te verrassen. Merci!!

    1. Gember thee is ook heerlijk en nog gezond ook! Wat een leuk idee om u dochter hiermee te verrassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *