Foodies & Health Recepten

Recept | Romige garnalen courgetti

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag romige garnalen courgetti. Niet alleen ben ik gek oude Aziatische keuken, maar ook vooral op de Italiaanse keuken, alles met pasta, kaas en roomsaus is mijn favoriet. Nou is elke dag pasta niet echt een aanrader als je probeert af te vallen. Ik ging daarom op zoek naar alternatieve recepten die wat weg hebben van de overheerlijke pasta gerechten maar toch minder slecht zijn. Ik stuitte toen op diverse recepten met roomsaus gemaakt met courgette slierten, oftewel courgetti. Ik had nog champignons liggen, iets wat ik altijd lekker vind met roomsaus en ben toen gaan kijken wat ik verder nog in de vriezer had liggen en zo kwam ik op mijn recept uit van de romige garnalen met courgetti.

Hoofdgerecht 2-3 personen, Italiaanse keuken, koolhydraatarm, romige garnalen courgetti

Ingrediënten

  • 2 courgette (of een pak 400 gram courgetti)
  • 500 gram garnalen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 100ml slagroom
  • 125ml roomsaus light
  • 150gr champignons (ik heb de mini champignons van Jumbo gebruikt)
  • Smaakmakers: knoflookpoeder, peper en zout

Romige garnalen courgetti, koolhydraatarm maar even lekker als met spaghetti

Bereidingswijze

  • Als je een spiraalsnijder heb, maak dan van de 2 courgettes slierten en leg dat in een bak apart van de rest
  • Versnipper de ui en de knoflook teentjes in de blender
  • Pel alle garnalen en marineer ze in een bak met knoflookpoeder, peper en zout
  • Snij de champignons klein, heb je ook de mini’s je kan ervoor kiezen ze doormidden te snijden of zo te laten
  • Wok de garnalen 2 min in de wokpan samen met het ui en knoflook prutje uit de blender
  • Haal vervolgens alles uit de wokpan en leg het apart
  • Voeg de champignons toe en bak ze gaar, voeg de laatste paar minuten ook de courgetti toe
  • Na 5 min en als de courgetti bijna gaar is voeg dan de garnalen, met ui en knoflook toe en meng alles goed door elkaar
  • Voeg tot slot de slagroom en light roomsaus toe
  • Maak op smaak met peper, zout en knoflookpoeder

Variatietip: Garneer met geraspte kaas

Wat is jullie favoriete keuken?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.