Boeken & Schermtijd Recensies

Op het lijf geschreven van Mayra Louise

Al vanaf jonge leeftijd ben ik met mijn neus in de boeken te vinden en lees ik ook veel diverse genres. Sinds een jaar of twee lees ik vooral veel boeken over persoonlijke ontwikkeling en mindfulness. Ik kan je zeggen dat ik al aardig wat boeken had versleten maar nog nooit zoveel herkenning vond als in het boek van Mayra Louise. Op het lijf geschreven is een boek vol humor en persoonlijke verhalen. Het is echt een boek voor iedereen, een boek voor elk lichaamstype.

Wie is Mayra Louise

Eerlijk is eerlijk voordat ik haar boek had gelezen volgde ik haar nog niet op Instagram en had hier en daar wel de naam Mayra Louise horen vallen, maar geen idee wie dat nou eigenlijk is. Sinds ik haar boek heb gelezen ben is een trouwvolger van @mayralouise en is zij een van mijn favoriete Instagrammers. Mayra Louise begon haar carrière vanaf haar negentiende als een van de eerste Nederlandse plussizemodellen. Inmiddels is ze freelance journalist, blogger en auteur van het boek “Op je lijf geschreven”. Na jarenlang zelf te hebben gestruggeld met haar gewicht leerde ze dat geluk niks met je maat te maken heeft. En zo werd haar motto geboren: happy is not a dress size, daar gaat ook haar hele boek over. Ze noemt zichzelf niet voor niks een self-love feeder (en geloof me dat is ze ook echt!).

Het boek

Toen ik het boek voor het eerst zag was ik op slag verliefd op de kaft. De combinatie van groen en wit vind ik al mooi. De gouden details op het boek die diverse lichamen laat zien maakt het helemaal af. Gelijk aan de kaft zie je al dat het een boek is voor iedereen zijn lichaamstype, een boek dat op je lijf is geschreven. Het is een boek van maar liefst 300 pagina’s vol humor en persoonlijke verhalen.

Zelfbeeld

Al zolang ik mij kan herinneren struggelde ik met mijn zelfbeeld en was constant bezig met dilemma’s rondom eten. Mama mag ik ook een snoepje en later zal ik dit wel of niet eten en nog later hoe blijf ik gezond koken en zorg ik ervoor dat ik ga afvallen? Het mooie is dat de antwoorden op die vragen voor iedereen anders, maar toch weer hetzelfde zijn. Het draait namelijk niet om wat wel of niet mag of wat van je wordt verwacht. Nee het draait om wat jij van jezelf verwacht en hoe jij jezelf ziet. Alles draait om het zelfbeeld en het verbeteren daarvan en dat is iets waar dit boek enorm bij helpt en net zoals de ondertiteling al zegt “Dit boek is voor every body”.

Wat vond ik van het boek

Wat ik zo mooi vind aan dit boek is de openheid van Mayra, maar ook van alle mensen die zij heeft geïnterviewd en die deel uitmaken van dit boek. Het is een boek waar je goed en snel doorheen leest, het is luchtig geschreven en de positieve vibes spatten er vanaf. De les die het mij heeft gebracht is dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet, maar dat het wel uitmaakt hoe jij jezelf ziet en hoe jij voor jezelf zorgt. Iedereen verdient een portie liefde, niet alleen van jezelf maar ook van andere, je lichaamstype zou dit niet moeten bepalen. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt en gelukkig bent met jezelf, want alleen jij kan bepalen hoe en wanneer dat is.

Waardering: 5 uit 5.

Heb jij het boek al gelezen, zo ja wat vond je ervan?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

  1. […] tot wie ze nu is. In het boek zijn er ook diverse interviews te vinden, onlangs heb ik er een recensie over […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *