Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we Tikka masala een heerlijk kruidig recept uit de Indiaanse keuken. Als je mij een beetje kent weet je dat ik hou van koken en het liefst erg smaakvol en dat is dit gerecht zeker. Mijn favoriet in mijn thee is de combinatie van gember en kurkuma en laten nou beiden in dit gerecht voorkomen.
Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaanse keuken
Ingrediënten
- Kippenblokjes/kippendij 300 gram
- 3 knoflooktenen
- 2 eetlepels gemberpoeder
- 1,5 eetlepel kurkumapoeder
- 100 gram Griekse yoghurt
- 3 eetlepels Garam masala
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 200 ml kokosmelk
- 1 theelepel gemalen komijn
- 150 gram ongekookte basmatirijst
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 theelepels wittewijnazijn
- peper en zout naar smaak
Eet je liever vegetarisch? Vervang dan de kip met tofu of tempeh
Bereidingswijze
- Pers de knoflook fijn en doe in een bakje
- Leg de kip in een ovenschaal en voeg de helft van de Griekse yoghurt toe en de helft van de knoflook en 1 theelepel gemberpoeder bij de kip
- Voeg vervolgens bij de kip 2 theelepels garam masala, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel wittewijnazijn en een klein scheutje olijfolie toe en een snufje zout
- Meng dit alles goed door de kip en laat de gemarineerde kip goed intrekken in de koelkast afgedekt met aluminium folie
- Hoe langer je de kip en marinade laat staan hoe meer smaak je gerecht heeft
- Snipper de ui en snij en de paprika in blokjes
- Verwarm de oven op 220 graden
- Verhit wat olijfolie met wat roomboter in de koekenpan en bak de ui en paprika daar 3 minuten in
- Voeg vervolgens de overige knoflook en gember toe en bak dat nog 1 minuut mee
- Na die minuut voeg de overige garam masala, kurkumapoeder, gemalen korianderzaad en komijn toe en bak die nog een minuut mee
- Tot slot voeg je de tomatenblokjes toe en kook je het geheel rond de 15 minuten op laag vuur
- Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en plaats de ovenschaal zonder aluminium folie in de oven voor 15 minuten
- Kook tegelijkertijd de rijst gaar in een pan met afgedekte deksel, giet het erna af en laat de rijst uitstomen zonder deksel op de pan
- Na het kwartier voeg de kokosmelk toe in de koekenpan en breng op smaak met zout en peper
- Voeg na 3 minuten ook de kip toe en kook het samen voor nog 4 minuten op laag vuur
- Garneer de tikka masala met de overige Griekse yoghurt
Kook jij wel eens iets uit de Indiaanse keuken?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆