Foodies & Health Recepten

Recept | Gezondere versie van roti

Het is weer woensdag dus dan is het tijd voor een recept deel woensdag. Vandaag hebben we een gerecht die vele al kennen, maar een wat gezondere versie ervan. Namelijk een gezondere versie van roti, met kippendij, zoete aardappel en optioneel een groente wrap! Een heerlijk recept uit de Surinaamse keuken.

Hoofdgerecht, 3 personen, Surinaamse keuken

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 300 gram kippendij
  • 3 eieren
  • 2 uien
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram Franse Kwark
  • 3 eetlepels Kerrie Masala
Gezondere versie van roti

Bereidingswijze

  • Snij de kippendij in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Schil de zoete aardappel en snij ze in evengrote blokjes als de kippendij
  • Kook de zoete aardappel in 8-12 minuten gaar
  • Maak de sperziebonen schoon of als ze schoon zijn laat ze 6-8 minuten koken
  • Kook de eieren 7-8 minuten of langer als je ze hardgekookt wil
  • Snipper de uien en fruit de ui met een scheutje olijfolie in een koekenpan
  • Bak de kippendij mee tot de kip gaar is
  • Voeg dan de Kerrie Masala en de kwark toe
  • Roer alles goed om en voeg wat peper en zout naar smaak toe
  • Voeg erna ook de gekookte sperziebonen toe en voeg eventueel nog optioneel wat kwark en Kerrie Masala toe
  • Roer het goed door elkaar zodat de kruiden en kwark goed mengen met de groenten en de kippendij
  • Serveer de zoete aardappelen apart van het groente en kip mengels
  • Laat de eitjes schrikken en halveer ze
  • Optioneel: serveer de roti met een groentewrap naar keuze

Wat is jouw favoriete recept uit de Surinaamse keuken? Die van mij is zeker weten deze gezondere versie van roti!

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *