Nieuwe recepten uit proberen vind ik heerlijk, er is dan ook vrij weinig wat ik niet lekker vindt of wat ik niet kan gebruiken om een nieuw recept uit te proberen. Een vruendin van mij is een tijdje geleden vegetarisch geworden en zij kwam bij mij eten, dit vond ik een mooie kans om weer een nieuw recept te maken. Omdat ik zelf ook niet heel erg van de vegetarische gerechten ben heb ik ervoor gekozen om iets te maken met vis.
Hoofdgerecht, 4 personen, Aziatische keuken
Ingrediënten
- 2 el groene curry pasta
- Zilvervliest rijst
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400ml kokosmelk
- 1 sjalotje
- 2 teentjes knoflook
- 400gram kabeljauw diepvries
- Peper
- Zout
- Knoflookmolen
- Zonnebloem olie
Bereidingswijze
- Snijd de paprika’s en courgette in blokjes en doe in een bakje
- Snijd de sjalot klein in een apart bakje van de rest en voeg de teentjes knoflook uitgeperst toe
- Snijd de kabeljauw ook in kleine blokjes
- Kook de rijst gaar, dit kan zowel op het vuur als in een rijstkoker
- Terwijl de rijst aan het koken is voeg wat zonnebloemolie toe in een wokpan en bak het sjalotje met knoflook erin
- Als het sjalotje beetje glazig zijn voeg de paprika’s met courgette toe
- Na dat de groenten ongeveer 5 min gewokt zijn voeg de kabeljauw toe
- Wok alles nog 3 min door en voeg vervolgens de curry pasta en de kokosmelk toe
- Laat het mengels op laag vuur even doorkoken en voeg als laatste de rijst toe
- Peper, zout en knoflook kan je de hoeveelheid op smaak toevoegen
Variatietip: voeg rauwe lente ui toe als extra smaakmaker
Kook jij wel eens iets met kabeljauw?
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆