Foodies & Health Recepten

Recept | Geroosterde pompoen en varkenshaas met mosterd-roomsaus

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we geroosterde pompoen en varkenshaas met mosterd-roomsaus. Mosterd is iets waar ik zelf enorm gek op ben, helaas mijn vriend wat minder. Een tijdje geleden hadden wij een recept van Hellofresh met mosterd-roomsaus, deze viel zo in de smaak dat ik daar nu mijn eigen variatie van heb gemaakt.

Hoofdgerecht, 2 personen, eigen keuken en een beetje van Hellofresh

Ingrediënten

  • Pompoen
  • Varkenshaas 250 gram
  • aardappel schijfjes 300/400 gram
  • Halve gele paprika
  • Halve rode paprika
  • Sjalotje
  • Twee teentjes knoflook
  • Slagroom 150 ml
  • Groente bouillon 150 ml
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Wittewijnazijn 1 eetlepel
  • Halve theelepels rozemarijn
  • Roomboter
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Peper en zout naar smaak

Let op met de mosterd-roomsaus als je er te veel van hebt kan die behoorlijk machtig zijn

Bereidingswijze

  • Was de pompoen goed en snij de pompoen door midden
  • Haal de pitten eruit en snij beiden helften in schijfjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng de schijfjes met de olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe
  • Snij de paprikas in kleine blokjes en leg ze apart van de pompoen
  • Marineer de varkenshaas met wat peper en zout naar smaak
  • Leg vervolgens de pompoen schijfjes en varkenshaas op een bakplaat met bakpapier en doe in de oven de pompoen voor 25 minuten, maar haal de varkenshaas er na 20 minuten al uit
  • Snipper het sjalotje en knijp de knoflook fijn
  • Doe wat olie in de pan en zet die op het vuur voeg de gesnipperde sjalot toe met de knoflook
  • Als de ui wat glazig is voeg dan ook de paprika toe en bak het samen voor 3 minuten
  • Maak ondertussen de groente bouillon klaar
  • Blus de groente af met groente bouillon en voeg de mosterd, wittewijnazijn en rozemarijn toe
  • Verlaag het vuur en voeg de slagroom toe en laat 12 minuten inkoken
  • Bak ondertussen de aardappelschijfjes met boter en olie
  • En bak ook de varkenshaas nog even om en om gaar
  • Verdeel de aardappel en pompoen schijfjes over de borden
  • Snij de varkenshaas half open en giet daar de mosterd-roomsaus met paprika overheen

Maak jij wel eens recepten met mosterd, zo ja welke?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *