Het is door drukte een tijd stil geweest op mijn blog, maar vandaag is het weer tijd voor een recept deel woensdag. Vandaag hebben we een makkelijk gerecht die snel te maken is, namelijk een biefstuk salade met een vleugje teriyaki uit de Aziatische keuken.
Hoofdgerecht, 2 personen, Aziatische keuken
Ingrediënten
- 2 biefstukken
- 125 gram taugé
- 100 gram champignons
- 200 gram mihoen
- 2 eetlepels teriyaki saus
- 3 eetlepels sojasaus
- Klein zakje veldsla
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes
- Bakboter (voorkeur roomboter)
Bereidingswijze
- Bak in de roomboter de biefstuk naar wens
- Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking
- Snij de champignons in vier stukjes
- Bak vervolgens de taugé samen met de champignons in een wokpan op een middelhoog vuurtje en voeg de teriyaki en de sojasaus toe
- Verdeel de veldsla en de mihoen over de borden
- Snij de biefstuk in reepjes
- Verdeel vervolgens de gebakken taugé en champignons ook over de borden en laat het restje saus nog in de pan
- Leg vervolgens de gesneden biefstuk bovenop de groente
- Voeg de overige saus vanuit de pan toe en giet over het vlees
- Garneer de biefstuk salade met de witte en zwarte sesamzaadjes
Wat maak jij voor recept met biefstuk?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆