Persoonlijk Relaties Vriendschap

Op avontuur – Ranzijn Hoofddorp

Met mijn buurvrouw Kim maak ik altijd wel wat mee, of dat nou een simpele wandeling met de hondjes is, een ritje naar Ikea of iets anders.

Afgelopen maandag was het weer zo ver. Dit keer was het een ritje naar de Ranzijn. In de middag waren we samen met de mannen bij de Ranzijn kijken voor een kerstboom. Ik wilde eerst een kleine van plastic, maar toen ik daar was en al die kerstbomen zag wilde ik ook een echte. Er stonden zoveel mooie kerstbomen grote, kleine, middelgrote en zelfs mini’s. Nadat we een boom hadden uitgekozen gingen we naar het dorp voor de versieringen, om de bomen later op te halen.

Uren hebben we in de action rond gelopen, okee het leken uren maar was eigenlijk nog minder dan een half uur. Mijn buurvrouw Kim kwam met hele tas vol kerstspullen, kerstverlichting, slingers en kerstballen, die de overings zelfde dag terug gebracht had omdat ze toch een kleine boom wilde. Ik zelf heb alleen rondgekeken ga het weekend er mee aan de slag.

Verder hebben we nog wat rondgeslenterd in het dorp. Het was te merken dat de mannen ons geslenter een beetje zat werden en waren daarom ook blij toen we eindelijk klaar waren.

Thuis aangekomen gingen Kim en ik weer op pad naar de Ranzijn haar kerstboom uitkiezen. Ze had besloten voor een tafel model te gaan, zodat ze die in de slaapkamer op ladekast konden neerzetten. Na lang zoeken had ze de perfecte gevonden want ja hij moest wel symmetrisch zijn. Dus zodra ik een kerstboom ga halen neem ik Kim mee want die heeft er oog voor. Om te voorkomen dat het boompje viel had ze het boompje in de gordel gezet, te hilarisch leek net een baby die in de gordel zat.

Kim was al druk aan het versieringen bij hun thuis en in hun tuintje, toen ik om 20:30 opeens besloot ook maar nu onze kerstboom te halen. Had me bedacht dat de katjes dan konden wennen aan een lege boom eerst voordat hij vol hangt.

Zo gezegd zo gedaan Kim en ik stapte weer in mijn auto onderweg naar de Ranzijn, snel snel want om 21:00 uur sloot de winkel. Ik had onderweg nog mooi de tijd om te kiezen voor welke maat ik zou gaan. Die van 90-110cm voor €10,- of die van rond de 200cm voor €25,-.

Daar aangekomen ging Kim een karretje halen, nou we waren de winkel nog niet in en hadden de grootste lol samen. Dat karretje had namelijk totaal een eigen wil en was niet te besturen waardoor we alle kanten opvlogen behalve de kant die we wilde. Gelukkig was een medewerkster zo aardig en raadde ons aan de kar te trekken ipv van te duwen en ja hoor dat ging een stuk soepeler haha.

Nou het uitzoeken van een kerstboom was nog hilarischer dan het stukje met het karretje. Wij (Kim en ik) helemaal zoeken naar de perfecte boom, dachten die gevonden te hebben achterin. Snel op de kar gezet en Kim denkt met kar en al wel tussen die reeks kerstbomen te passen. Ik lig helemaal dubbel van het lachen weer nu ik er aan denk. Daar ging Kim dan met kar en al en trekt zo de kerstbomen mee, het was net een domino effect. Okee eerlijk er viel er maar een om maar ze had ze gerust allemaal kunnen meetrekken.

Ik heb gekozen voor een Nordmannspar van 90-110cm, dacht is beter voor ons kleine huisje. Het mooie was dat de boom helemaal zo op de achterbank paste in de breedte van de auto. Wil je deze boom ook, ga dan gauw naar de Ranzijn!

Binnenkort volgt er een blog incl. foto’s van onze versieringen. Hebben jullie je kerstboom al gehaald??

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..