Familie Mama Persoonlijk

Ode aan mijn moeder

Vrouwen zijn bijzondere en unieke wezens. Veel van wat wij nu als vanzelfsprekend vinden, konden de vrouwen van 100 jaar geleden niet doen. Vandaag is het internationale vrouwendag, een dag waar wereldwijd wordt stilgestaan bij de vrouwenrechten. Sinds 1912 wordt vrouwendag ook in Nederland gevierd en vanaf de jaren zestig al helemaal, toen was de tweede feministische golf. Er zijn door het hele land diverse activiteiten te vinden om bij te wonen op 8 maart, nu door de corona zijn de activiteiten online. Speciaal voor vandaag een ode aan mijn moeder, de meest belangrijke vrouw in mijn leven.

Lieve mama,
Jij bent mijn steun en toeverlaat al mijn hele leven, er is weinig wat jij niet kan oplossen. Wat er ook is jij verzint er iets op, je bent immer niet voor niks al zover gekomen ondanks alle tegenslagen. Mijn moeilijkste beslissing was weg gaan van jou, weg uit mijn veilige haven. Nu weet ik dat dit ook voor jou een hele moeilijke beslissing is geweest, toch zou ik het niet anders willen hebben. Jij hebt mij geleerd dat het leven loopt zoals het lopen moet, je kan niet alles plannen en 9 van de 10 dingen die je plant lopen toch anders. Jij bent diegene die mij heeft geleerd altijd te blijven lachen, hoe donker het ook is altijd op zoek dat dat kleine stukje licht. Jij hebt mij geleerd dat liefhebben ook loslaten is, maar ook dat liefhebben geven en nemen is. Vaak geef je meer dan dat je neemt, maar dat is wat jou zo uniek maakt. Apetrots ben ik op jou, de tegenslagen en obstakels die jij hebt moeten overwinnen en kijk je nu. Vele gooien er met de pet naar, zijn helemaal klaar met deze tijd en laten hun dromen varen. Jij niet, nee jij gaat juist nu in deze tijd het avontuur aan. Wij vier zijn zo verschillend, maar toch weer allemaal hetzelfde. Ons doorzettingsvermogen, onze koppigheid, onze openheid, maar bovenal wie wij zijn, dat komt door jou! Ik ben trots dat ik me jouw dochter mag noemen. Ik weet zeker dat zodra de horeca weer open mag en je kan knallen je ook echt gaat knallen en het een succes wordt! Iets wat mij nog trotser maakt is om te zien hoe Merkourios is uitgegroeid tot een jonge man, wel nog puberale streken, maar die nemen wij maar voor lief. Zonder jou manier van opvoeden zouden wij alle vier niet zijn waar we nu staan. Ieder op zijn eigen unieke manier maar door de eeuwigheid verbonden met elkaar. You and us against the world!
Love you dikke kus Daan

Ook nu in de corona slaat mijn moeder zich overal doorheen ik kan niet meer dan daar trots op zijn! Speciaal om haar te helpen deze nare tijd door te komen en straks volop te kunnen knallen heeft Inge een steunactie opgezet, mocht je een kleine bijdrage willen doneren kan dat hier. Mijn moeder vraagt nooit om hulp juist daarom is het geweldig om haar reactie te zien op dit soort dingen. Alvast bedankt als je een kleine bijdrage kan leveren dat wordt zeker gewaardeerd.

Happy womensday 2021! Wie is de meest belangrijke vrouw in jouw leven?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via Instagram, FacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *