Foodies & Health Recepten

Recept | Parelcouscous met honingkip

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we parelcouscous met honingkip en groente, een recept die past bij de Afrikaanse keuken. Parelcouscous lijkt veel op de gewone couscous, toch zijn er wat verschillen. De couscous is wat fijner en hoeft daarom niet gekookt te worden om te bereiden. Om couscous klaar te maken moet je het een paar minuten laten wellen in kokend water. De parelcouscous is wat groter en moet wel worden gekookt, afhankelijk van welke versie je hebt is dat ongeveer 8-10 minuten.

Hoofdgerecht, 2 personen, Afrikaanse keuken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 4 wortels
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram parelcouscous
  • 300 gram peultjes
  • 1,5 theelepel ras el hanout
  • 1,5 eetlepel honing
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Snij de kip in blokjes en voeg de ras el hanout toe en laat het geheel minimaal 15 minuten intrekken in de koelkast
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn
  • Schil de wortel en snij ze in plakjes van 1 centimeter en kook de wortel beetgaar
  • Verhit de olie in de pan en voeg de ui en knoflook toe
  • Als de ui wat glazig is haal de kip uit de koelkast en voeg die toe
  • Na ongeveer 3 minuten bakken voeg dan de honing toe
  • Blijf de kip goed wokken gedurende 5 minuten, zodat het niet aanbrand
  • Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking
  • Voeg de beetgare wortel plakjes en de peultjes toe bij de kip en meng alles goed door elkaar
  • Voeg na 5 minuten de gekookte parelcouscous toe en meng het met de rest
  • Laat het in zijn geheel nog 2 minuten doorgaren en blijf constant roeren
  • Tot slot voeg wat peper en zout naar smaak toe

Maak jij wel eens een gerecht met couscous?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *