Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag asperges met biefstuk en aardappelen. In Nederland is het aspergeseizoen weer begonnen, overal waar ik kom zie ik dat er mee wordt geadverteerd, of nou op de markt is, bij de supermarkt of langs de weg bij de boeren, je kan er niet meer omheen. Vroeger maakte mijn moeder van die overheerlijke witte asperges met een eitje, ham en een sausje, ik wilde nu zelf wel eens proberen er wat van te maken.
Op zoek naar een boer
Dus ging ik op pad naar een van de boeren hier in de buurt, ik had goede recensies gelezen en was wel benieuwd naar al dat witte goud. Ik ben bij de boer in Lijnden geweest, hij verkoopt zijn voorraad in de loods, hier waren dan ook niet alleen asperges te koop, maar ook eieren, aardbeien en allemaal verschillende producten met asperge erin, van een verse aspergesaus tot aan aspergebier.
Verse aspergesaus van de boer
Normaliter worden de asperges gekookt en geserveerd met een eitje, plakjes ham en hollandaise saus, dit keer ging dat wat anders. Wij hadden namelijk van de boer verse asperge saus meegenomen voor erover heen. In die verse saus zit ook pastinaak en citroen in, beiden iets waar mijn vriend niet zo gek op is, het grappige is hij kwam zelf met die saus aan i.p.v. de hollandaise saus.
Ingrediënten
- 700 gram asperges schoongemaakt
- 2x biefstuk
- 250 gram krieltjes met schil
- 2 gekookte eieren
- Asperge saus 200 ml
- Ongezouten roomboter
Ik ben bij de boer in Lijnden geweest, hij verkoopt zijn voorraad in de loods, hier waren dan ook niet alleen asperges te koop, maar ook eieren, aardbeien en allemaal verschillende producten met asperge erin, van een verse aspergesaus tot aan aspergebier.
Bereidingswijze
- Schil de krieltjes schoon en kook ze zoals aangegeven op de verpakking gaar
- Kook de asperges in een hoge pan in 20 minuten gaar
- De eieren kan je hard of zacht gekookt doen, wij kozen voor zacht gekookt eitjes
- Laat de ongezouten roomboter smelten en voeg dan de biefstuk toe, wij houden van medium rare, ik bak ze 1,5 minuut aan beiden kanten en leg de biefstuk dan in een gesloten pakketje van aluminium folie zodat ze nog wat kunnen doorgaren.
- Vervolgens warm ik de asperge saus op
- Als alles klaar is verdeel ik de asperges, de eieren en de krieltjes over 2 borden en haal ik de biefstukken uit het pakketje
- Tot slot garneer je met de verse asperge saus
Variatietip 1: Eet de asperges met ham in plaats van biefstuk
Variatietip 2: Je kan de krieltjes ook wisselen voor gebakken aardappeltjes of frietjes of iets anders naar keuze
Zijn jullie ook zo gek op dat witte goud?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆