Recept citroen kip met orzo
Foodies & Health Recepten

Recept | Citroen kip met orzo

De recept deel woensdag is alweer enige tijd geleden, maar toch als ik een recept plaats dan wordt die altijd op de woensdag geplaatst! Vandaag een heerlijk recept citroen kip met orzo die je snel op tafel zet, geïnspireerd op de Mediterraanse keuken! Zo heb je binnen nog geen half uur een heerlijk recept vol groenten op tafel gezet. Onderaan het recept vind je vanaf nu de voedingswaardes terug van elk recept.

Hoofdgerecht, 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet of kippendij
  • 120 gram orzo (ongekookt)
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene courgette
  • 1 gele puntpaprika
  • 100 gram babyspinazie
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden mix
  • Olijfolie
  • Citroensap (vers of uit een flesje)
  • 100 gram feta
  • 300-500 ml water

Wijntip: Fantini Puglia Rosso, een zachte volle wijn waar je warm van wordt.

Familie Meiland wijnen exclusief bij Wijnvoordeel

Bereidingswijze

  • Snij de kip in blokjes voeg in de kom de helft van de kruiden en een klein scheutje olijfolie toe samen met 2 eetlepels citroensap;
  • Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en bak de kip gaar, haal de kip uit de pan en leg apart;
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn, verwarm wat olijfolie in de hapjes pan en fruit daarin de ui met de knoflook;
  • Snij tegelijkertijd de courgette en muntpaprika in kleine blokjes en voeg die na 3 minuten toe in de hapjes pan met de ui en knoflook;
  • Na ongeveer 5 min voeg je de ongekookte orzo toe aan de groenten en bak deze kort mee;
  • Voeg 300 ml water toe, doe dit een beetje op gevoel het moet niet te waterig worden;
  • Laat het in zijn geheel een kleine 10 minuten doorpruttelen, maar blijf wel goed roeren dat het niet aankookt. Voeg meer water toe als het vocht op is;
  • Voeg vervolgens de babyspinazie toe en nog 4 eetlepels citroensap en de overige kruiden;
  • Wanneer ook de spinazie zichtbaar geslonken is voeg dan de kip toe en blijf het nog een paar minuten omroeren;
  • Als je te veel vocht hebt gebruikt maakt het met een allesbinder of maizena dan iets bondiger;
  • Serveer in een diep bord en garneer met feta.

Voedingswaarde

CalorieënVettenKoolhydratenEiwitten
55520,84 gram53,26 gram36,89 gram
Deze macro’s zijn gemiddeld berekend. Controleer altijd het etiket van het product om zeker te zijn van de exacte waarden.

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *