Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag een heerlijk experimenteel recept. Zoals jullie weten hou ik van experimenteren met diverse ingrediënten en soms combineer ik diverse recepten. Ik vind het leuk om op onderzoek te gaan en van ongezonde recepten iets gezonds te maken of in iedergeval gezonder dan het was. Zo kwam ik dus ook op onderstaande recept, iets wat snel klaar is gemaakt en ook nog onwijs lekker, ik had al eerder een recept gemaakt met runderwokpuntjes in teriyaki saus.
Hoofdgerecht, 2 personen
Ingrediënten
- Bloemkoolrijst 400 gram
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 eitjes
- 250 gram runderwokpuntjes
- 1 gele paprika
- 1 oranje paprika
- Zoete bbq marinade
- Sambal Oelek
- 4 el zonnebloemolie
Experimenteren met diverse ingrediënten of combineren van twee of meer recepten
Bereidingswijze
- Snij de paprika, de ui en het rundvlees in kleine blokjes en perst de knoflook klein, alles in aparte bakjes
- Marineer het vlees met de zoete bbq marinade en laat minimaal 1 uur intrekken
- Voeg 2 el zonnebloemolie toe in de wokpan en laat het warm worden
- Voeg de ui en knoflook toe in de wokpan
- Als het een beetje glazig aan het worden is voeg de bloemkoolrijst toe
- Voeg in een andere koekenpan ook 2 el zonnebloemolie toe en bak daar de paprika in gaar
- Als de bloemkoolrijst 2 min gewokt heeft leg het dan aan de kant in de pan en voeg aan de lege kant 2 eitjes toe, laat de eitjes even opbakken en maak er dan roerei van
- Meng vervolgens alles door elkaar, de bloemkoolrijst met ei en voeg peper en zout naar smaak toe
- Bak de runderwokpuntjes op en voeg bij de paprika samen met wat sambal
- Serveer apart op onder de bloemkoolrijst en er boven de paprika met runderwokpuntjes
Variatietip: Garneer met sesamzaadjes en of lente-ui
Weten jullie nog een lekker gerecht met runderwokpuntjes?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆