Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we spaghetti aglio e olio oftewel spaghetti met knoflook en olie. Dit gerecht wordt vaak zonder groente en vegetarisch gegeten, maar zelf ben ik gek op groente en heb daarom het gerecht geserveerd samen met lekker veel groente, namelijk gegrilde broccoli en tomaat.
Hoofdgerecht, 2-3 personen, Italiaanse keuken
Ingrediënten
- 250 gram spaghetti
- 5 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel chili vlokken (of 1 eetlepel chili olie)
- Parmezaanse kaas geraspt
- 200 gram Roma tomaten
- 200 gram broccoli
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de broccoli voor 1 minuut en verwarm ondertussen de oven voor op grillfunctie en 200 graden
- Giet de broccoli af en leg die samen met de Roma tomaatjes op de bakplaat met bakpapier
- Sprenkel met wat olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe en zet het voor 18 minuten in de oven
- Snipper de uitjes
- Pers de knoflookteentjes fijn en voeg die samen met de gesnipperde uitjes toe
- Kook de spaghetti met wat zout en een klein scheutje olijfolie, zorg dat de spaghetti al dente gekookt is
- Voeg de gekookte spaghetti toe in de pan als de uitjes glazig zijn en voeg nog een scheutje chili olie toe en blijf alles goed door elkaar mengen
- Na ongeveer 2 minuten is de spaghetti klaar
- Vergeet niet de groente uit de oven te halen na 18 minuten
- Garneer de spaghetti aglio e olio met parmezaanse kaas
Hou jij van veel knoflook in je eten?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆
Hoe meer knoflook hoe liever
ja heerlijk he