Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag gevulde cannelloni. Een recept wat ik echt vanuit huis uit ken, zelf maak ik het eigenlijk nooit. Toen ik afgelopen weekend bij mijn moeder was ben ik samen met haar de keuken in gedoken. Om haar recept voor gevulde cannelloni samen te maken, maar vooral om het te leren. Juist omdat dit zo een lekker en eigenlijk ook makkelijk recept is wil ik hem jullie niet ontnemen.
Hoofdgerecht, 4-5 personen, Italiaanse keuken
Ingrediënten
- Cannelloni pak 250 gram
- Pastasaus basis basilicum 400 gram
- Tomato Fritz Heinz 750 gram
- Twee ronder bouillon blokjes
- twee laurier blaadjes
- Runder gehakt 500 gram
- Twee geroosterde paprika
- Ricotta 125 gram
- 1 ei
- 3 tl (theelepels) suiker
- 1,5 tl paneermeel
- Twee mozzarella
- Oude geraspte kaas 150 gram
- Jonge geraspte kaas 150 gram
- peper en zout
Voeg spinazie la creme toe in de tomatensaus voor extra groente
Bereidingswijze
- Voeg de pastasaus in een pan toe samen met de tomaat frito en de runderen bouillonblokjes. Zet het op het vuur en voeg peper en zout naar smaak toe, goed blijven roeren dat niet aankookt
- Snij de geroosterde paprika klein en voeg toe in de blender samen met de ricotta, zet de blender aan en laat het een geheel worden
- Doe de rauwe gehakt in een kom samen met het geheel wat net geblendeerd is en een ei, voeg peper en zout naar smaak toe meng alles goed door elkaar
- Voeg aan de tomatensaus een koffie kopje water toe samen met de suiker en laat het geheel nog even napruttelen op een laag vuurtje
- Vet ondertussen de bodem van je ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden
- Haal de tomatensaus van het vuur en voeg een klein laagje ervan toe in de ovenschaal
- Vul de cannelloni met het gehakt en leg ze in de schaal op de tomatensaus
- Als alle cannelloni gevuld is giet je de rest van de saus er overheen
- Snij de mozzarella in plankjes en verspreid ze over de schaal
- Verspreid erna de oude geraspte kaas op dezelfde manier
- Tot slot verspreid de jonge geraspte kaas en zet het geheel in de oven voor 20/25 min
Variatietip: Voeg spinazie la creme toe in de tomatensaus voor extra groente
Wat voor soort cannelloni recepten maak jij?
*Dit artikel bevat affiliate links
Volg Daantjeslife op social media via Instagram, Facebook, Pinterest, Twitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.
Veel liefs,
Daantje ☆