Foodies & Health Recepten

Recept | Risotto met buffelmozzarella

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag risotto met Buffelmozzarella. Een tijdje geleden had ik van HelloFresh een heerlijke venkel risotto gedeeld, die zelfs nu nog echt onze favoriet is. Risotto is iets wat wij graag thuis maken en eten, ik kon jullie dan ook niet het risotto recept van HelloFresh die wij deze week hadden onthouden. Risotto met buffelmozzarella is vanuit HelloFresh een veggie recept, maar omdat wij wel van wat vlees of vis houden heb ik er zelf vlees bij gevoegd. Van de groente en rode peper heb ik er ook iets meer in gedaan, ik hou nou eenmaal van een beetje spicy en veel groente.

Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaanse keuken, Hellofresh

Ingrediënten

  • Risotto rijst 150 gram
  • Ui
  • Twee knoflooktenen
  • Rode peper
  • Vier stengels bleekselderij
  • Drie tomaten
  • Buffelmozzarella 250 gram
  • Geraspte pecorino 25 gram
  • Groente bouillon 500 ml
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Witte sesamzaadjes
  • Peper en zout naar smaak

Ik hou nou eenmaal van een beetje spicy en veel groente

Bereidingswijze

  • Snij de bleekselderij in halve maantjes van 1 cm, snipper de ui en pers de knoflook teentjes
  • Bereid ondertussen de groente bouillion
  • Smelt wat roomboter op middellaag vuur en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe samen met een klein scheutje olijfolie en vier eetlepels water en roerbak de groente voor 5 minuten
  • Goed blijven doorroeren totdat de groente zacht is
  • Terwijl de groente opstaat, snij de tomaten in blokjes van 1 cm en hou dat apart in een bakje
  • Zet het vuur laag en voeg de risotto rijst toe in de pan met groente en bak voor 1 minuut mee, blijf ondertussen goed doorroeren
  • Voeg 1/3 van de groente bouillon toe aan de pan en laat de risotto de groente bouillon goed opnemen, voeg dan weer 1/3 van de groente bouillon toe
  • Snij de rode peper fijn en bewaar apart
  • Voeg de tomaten en het laatste gedeelte van de groente bouillon toe en blijf goed doorroeren voor ongeveer 20-25 minuten
  • Als de risotto gaar is haal je de pan van het vuur
  • Scheur of snij de buffelmozzarella in kleine stukjes en roer die door de risotto heen
  • Voeg vervolgens de helft van de geraspte pecorino en rode peper toe en roer alles goed door elkaar
  • Peper en zout naar smaak toevoegen en alles goed blijven roeren
  • Laat het geheel voor 2 minuten afgedekt staan
  • Bak ondertussen de runderwokpuntjes met een beetje roomboter gaar en voeg peper en zout naar smaak toe
  • Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de overige rode peper en geraspte pecorino
  • Voeg tot slot de runderwokpuntjes toe en garneer die met witte sesamzaadjes

Variatietip: Voeg wat verse basilicum toe samen met de peper en zout

Hoe zou jij de risotto eten? Met vlees of veggie?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *