Foodies & Health Recepten

Recept | Varkenshaas met aardbei-balsamico saus

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we een heerlijk gerecht met een van mijn favoriete groentes. Namelijk sperziebonen en varkenshaas met aardbei-balsamico saus. Een heerlijke combinatie om van je avondeten een klein feestje te maken.

Ingrediënten

  • Sperziebonen 400 gram
  • 1 Sjalot
  • Varkenshaas 250 gram
  • Aardbeienjam 1 eetlepel
  • Zwarte balsamicoazijn 1 eetlepel
  • Rozemarijn 1 theelepel
  • Aardappelblokjes 400 gram
  • Olijfolie
  • Roomboter
  • Peper en zou naar smaak

De aardappels kunnen ook anders worden bereid, of worden vervangen door bijvoorbeeld rijst

Bereidingswijze

  • Maak de sperziebonen schoon en snipper de sjalot
  • Meng de aardappel blokjes in een schaal met een halve theelepel rozemarijn
  • Kook de sperziebonen voor 6 minuten met afgesloten deksel
  • Marineer de varkenshaas met peper en zout
  • Giet de sperziebonen af en laat zonder deksel uitstomen
  • De varkenshaas kan worden gebakken met roomboter. Bak rondom bruin in 12 minuten en pak erna in aluminiumfolie in tot de rest klaar is. Laat het bakvocht in de pan, maar wel van het vuur af
  • Bak de aardappelblokjes lekker knapperig in roomboter en olijfolie
  • Pak de koekenpan met bakvocht en zet die op het vuur
  • Fruit hierin de sjalot met de overige rozemarijn voor 4 minuten
  • Voeg de aardbeienjam, balsamicoazijn en twee eetlepels water toe en laat het 2 minuten zachtjes inkoken
  • Na de 2 minuten voeg de gekookte sperziebonen en peper en zout naar smaak en roerbak het geheel voor 2 minuten
  • Verdeel de varkenshaas, de gebakken aardappelblokjes en sperziebonen over de borden en giet de overgebleven aardbei-balsamico saus over het vlees

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *