Foodies & Health Recepten

Recept | Tonijn steak uit de oven met groente

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag tonijn en groente uit de oven. Tonijn is het soort vis waar ik erg gek op ben maar ook erg moeilijk te bereiden is, of je de steak nou bakt, stoomt of in de oven maakt. De tonijn steak droogt gauw uit en verliest dan zijn smaak, maar elke keer dat ik het maak gaat het beter en elke keer is de tonijn steak minder droog dan de keer ervoor.

Hoofdgerecht, 2 personen, ovengerecht

Tonijnsteak en diverse groenten in de oven

Benodigdheden

  • Tonijn steak 500 gram
  • Groene asperges 500 gram
  • Wortels of winterpenen 250 gram
  • Olijfolie
  • Munt
  • Dille
  • Knoflookmolen
  • Cayene pepper
  • Smaakmakers; peper en zout
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Oven (180 graden)

Bereidingswijze

  • Allereerst moet de tonijn steak ontdooit zijn
  • Snij de onderkantjes van de groene asperges af, ongeveer 2 a 3 cm
  • Snij de wortel in plakjes, niet te dun maar ook niet te dik, plakjes van ongeveer 0,5cm
  • Leg de bakpapier op de bakplaat en gooi er een klein schuitje olijfolie op en strooi er een beetje peper, zout en knoflook overeen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verdeel de groenten over de bakplat en leg de tonijn steak in het midden vooraan op de bakplaat
  • Strooi over de tonijn steak en groenten nog wat kruiden (peperzout en knoflookpoeder) en een scheutje olijfolie
  • Tot slot alleen over de wortels strooi je de munt, over de tonijn de dille en over de asperges de cayene pepper
  • Alles ontwikkelt zo zijn eigen smaak en ik kan je garanderen dat het je smaakpupillen zal gaan prikkelen
  • Zet de bakplaat in de oven op de tweede rij van onder zodat alles lekker goed kan bakken
  • Na ongeveer 8 minuten heb ik de tonijn eruir gehaald maar ik raad aan om de tonijn steak van de bakplaat af te halen na 4-5min en leg je het apart op een bordje met aluminium folie erover heen, de groente blijven nog in de oven
  • Na 20 minuten even voelen met een vork of de wortels wat zachter zijn geworden, of hou je wel van een beetje hartige bite? Dan kunnen ze er nu al uit
  • Mocht je ze liever toch iets zachter willen dan kunnen ze nog 10 minuten doorgaren in de oven
  • Na die 10 minuten kan de oven uit en de bakplaat eruit
  • Verdeel het groente en de tonijn steak over twee borden

Variatietip: Garneer de tonijnsteak met wat sesam zaadjes

Uiteraard kan je qua groenten variรซren en zelf kijken welke je lekker vind. Hou je niet van tonijn? Dan kan je die ook wisselen voor zalm moten of voor een pangafilet. Ik zal binnenkort wel een soortgelijk gerecht gaan delen maar dan met vlees.

Maken jullie wel eens jullie eten in de oven, ondanks dat het geen ovenschotel is?

*Dit artikelย bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovinโ€™ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje โ˜†

Gerelateerde artikelen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *