Foodies & Health Recepten

Recept | Indisch stoofvlees met rijst

KokenKoken

Het is weer tijd voor een recept deel woensdag, vandaag hebben we Indisch stoofvlees met rijst een recept die lang moet sudderen en waar je echt de tijd voor moet hebben. Zelf heb ik gebruik gemaakt van een braadpan, heb je een slowcooker dan kan je het zelfs gewoon tijdens afwezigheid aanzetten en hoef je alleen de rijst te bereiden op het laatst.

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • 3 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Ongeveer 3 centimeter verse gember
  • 1 tl chillipeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 el ketjap manis
  • 3 el ketjap asin
  • 5 el chillisaus
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • Stronk bosui
  • 1 eetlepel patentbloem
  • Ongeveer 400 ml lauwwarm water
  • Roomboter
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Snij de uien in halve ringen, pers de knoflook en rasp de gember zonder schil en voeg dit alles in 1 bak samen met de chilipeper
  • De sukadelappen moeten in blokjes worden gesneden en meng al het vlees met de bloem
  • Snij de bosui klein en leg in een bakje apart voor later
  • Verhit wat olie en roomboter in de braadpan en bak het vlees rondom bruin
  • Haal het vlees uit de braadpan en leg apart
  • Verhit vervolgens opnieuw wat olie en roomboter in de braadpan en voeg de uien, knoflook, gember en chilipeper toe
  • Als de uien glazig zijn na ongeveer 2/3 minuten voeg dan al het vlees erbij toe
  • Meng alles goed door elkaar en voeg de ketjap manis. ketjap asin, chilisaus en de kokosmelk erbij toe
  • Verkruimel de twee groente bouillonblokjes en voeg 400 ml lauwwarm water erbij toe
  • Meng alles goed door elkaar en leg als laatst de laurierblaadjes erbij en doe de deksel op de pan
  • Stoof het vlees voor minimaal 5 uur, dit mag ook langer. Hoe langer het stooft hoe lekkerder
  • Vind je de saus te dun voeg dan een maïzena papje erdoorheen
    Maïzena papje is → 2 el maïzena mengen met een scheutje koud water
  • Kook de rijst zoals aangegeven
  • Serveer de rijst en het Indisch stoofvlees apart en tot slot garneer met de bosui

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *