Foodies & Health Kids Ouder & kind Recepten

Recept | Halloweensoep met spinnenballetjes

Deze keer start ik de week met een recept in plaats van dat ik de week door midden breek met recept deel woensdag. Zo af en toe maak ik samen met mijn vriend gebruik van HelloFresh. Dit doen wij om nieuwe recepten uit te proberen waar ja vaak zelf niet op komt en seizoensgebonden zijn. Zo ontvingen wij afgelopen weekend weer een aantal dingen om te maken van HelloFresh, waaronder het recept van de Halloweensoep met spinnenballetjes.

Nou hou ik zelf helemaal niet van spinnen en insecten in het algemeen, maar toen ik dit recept zag was ik verkocht. Vooral in de herfst is pompoen echt een favoriet van mij om te eten, ik heb al eens eerder een pompoenensoep gemaakt, maar nog nooit met vlees erin.

Hoofdgerecht, 2 personen, of voorgerecht, 4 personen, Halloweenstijl

Ingrediënten

  • Vastkokende aardappelen 100 gram
  • Wortel 1 stuk
  • Ui 1 stuk
  • Twee knoflooktenen
  • Pompoenblokjes 300 gram
  • Kokosmelk 150 ml
  • Gehakt gemengd 200 gram
  • Spaghetti dikke stengels 50 gram
  • Groentebouillon 400 ml
  • Nootmuskaat 1 bolletje
  • Gedroogde tijm 2 theelepels
  • Tomatenblokjes 300 gram
  • Paneermeel 25 gram
  • Olijfolie scheutje
  • Peper en zout naar smaak
  • Krulpeterselie

Voor een nog romiger effect voeg 1 eetlepel crème fraiche toe aan de Halloweensoep met spinnenballetjes, voordat je de soep gaat pureren met de staafmixer

Bereidingswijze

  • Bereid de groentebouillon en snij de uien in halve ringen
  • Pers de knoflook fijn en snij de wortel in blokjes
  • Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp
  • Verhit de olijfolie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten
  • Voeg erna de pompoenblokjes, aardappelen, wortel, gedroogde tijm en geraspte nootmuskaat toe en peper en zout naar smaak toe
  • Meng dit alles goed door elkaar voor 4 minuten en toe dan de tomatenblokjes en 100 ml van de kokosmelk toe
  • Verlaag het vuur en laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken
  • Meng het gehakt in de kom met de paneermeel en peper en zout naar smaak
  • Maak van het gehakt mengsel zestien kleine balletjes, acht per persoon voor het hoofdgerecht of vier per persoon als je de soep serveert als voorgerecht
  • Breek de droge spaghetti door de helft in twee stukken
  • Steek vier stokjes per balletje door het balletje heen, dit worden de spinnen pootjes
  • Voeg in een andere pan ruim water met een snufje zout aan de kook
  • Kook de spinnenballetjes in 9 minuten gaar en haal ze erna voorzichtig uit de pan en leg ze apart op een bordje zodat ze niet kapot gaan
  • Bewaar het vocht waar de spinnenballetjes in gekookt zijn snij de krulpeterselie fijn
  • Haal de soep van het vuur en voeg de helft van het kookvocht toe
  • Voeg de soep toe in een glazen blender of pureer het glad met de staafmixer
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en voeg nog wat extra kookvocht toe als je de soep te dik vind
  • Verdeel de soep over 2-4 diepe borden en verdeel de spinnenballetjes
  • Garneer met wat krulpeterselie en besprenkel de borden met de overige kokosmelk

Variatietip: Voor een nog romiger effect voeg 1 eetlepel crème fraiche toe aan de Halloweensoep met spinnenballetjes, voordat je de soep gaat pureren met de staafmixer

Heb jij een favoriet gerecht die je kan omtoveren in Halloweenstijl?

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

1 Comment

  1. […] zijn, maar ook uiteraard het avondeten. Afgelopen week had ik een heerlijke, maar wel griezelige Halloweensoep gemaakt met spinnenballetjes. Je kan de soep ook als voorgerecht serveren voor als je meerdere […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *