Foodies & Health Recepten

Recept | Andijvie stampot

De koudere maanden zijn alweer een paar weken begonnen en het is weer tijd voor de stampotten! Zelf ben ik totaal geen voorstander van stampot en ben dan ook blij dat ik vanuit huis een diversiteit aan keukens heb meegekregen. Sinds ik op mezelf ben gaan wonen komt ook vrij weinig voor dat ik Hollandse pot eet. Daar en tegen is mijn vriend gek op de Hollandse pot en dan vooral andijvie stampot. Dus toen ik laatst boodschappen aan het doen was en liep langs de aanbiedingen zag ik opeens verschillende stampotten en heb andijvie als verrassing meegenomen. Hij mocht het wel zelf maken, dus het recept van deze recept deelwoensdag is dan ook hoe hij het maakt. Ik moet gelijk eerlijk toegeven dat deze chick die dus niet van Hollandse pot is het verdomd lekker vond.

Hoofdgerecht, 4 personen, Hollandse keuken

Ingrediënten

  • Fijn gesneden andijvie 500 gram
  • Stampot aardappelen 600 gram
  • Roomboter 25 gram op kamertemperatuur
  • Halfvolle melk klein scheutje (op smaak)
  • Peper en zout op smaak
  • Varkensschnitzel 2 per persoon
  • Jack Daniels BBQ marinade
  • Spekjes 150 gram
  • Maggi jus uitjes juspoeder

Vlees kan naar keuze of maak er gewoon de klassieke rookworst bij, die zijn erg populair als vlees bij de andijvie stampot

Bereidingswijze

  • Marineer de varkensschnitzel met de Jack Daniels BBQ marinade en laat bij voorkeur minimaal 4 uur intrekken, hoe langer hoe beter de smaak
  • Kook de aardappelen gaar in 15 min
  • Bak ondertussen de spekjes
  • Kook de andijvie gaar in 5 min
  • Giet de aardappelen af
  • Voeg de roomboter en melk bij de gekookte aardappelen en stamp de aardappelen fijn
  • Bak het vlees gaar in de koekenpan
  • Meng de andijvie door de gestampte aardappelen en voeg tot slot de gebakken spekjes toe en meng alles goed bij elkaar
  • Maak de jus klaar zoals wordt aangegeven op de verpakking en het eten kan worden geserveerd

Variatietip: je kan de stampot ook maken zonder spekjes er doorheen en of met ander soort vlees bijvoorbeeld rookworst

Wat vind jij van de Hollandse keuken? Welke stampot is jouw favoriet?

*Dit artikel bevat affiliate links

Volg Daantjeslife op social media via InstagramFacebookPinterestTwitter of Bloglovin’ en blijf altijd up to date.

Veel liefs,
Daantje ☆

Gerelateerde artikelen..

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *