Foodies

Recept | Met chiazaad

Elk ochtend hoort het ontbijt een feestje te zijn en met chiazaad erbij is dat helemaal waar. Ontbijt is voor vele de belangrijkste maaltijd van de dag. Persoonlijk is het ontbijt bij mij er zo ingestampt dat ik nu echt niet meer functioneer als ik in de ochtend niks eet. Vaak eet ik kwark, havermout, Brinta of muesli. Voorheen was dit veelal brood met koud beleg of een gebakken eitje. Sinds ik mijn leefstijl aan het veranderen ben let ik meer op wat ik eet. Ik ben hierdoor erg bewust bezig met mijn voeding en eet bij elke maaltijd iets met eiwitten.

Superfoods

Een aantal jaar terug had ik last van mijn stoelgang, ik ben toen door mijn ontbijt lijnzaad gaan doen. Niet wetende dat dit een superfood is en een echte bron van allemaal gezonde vezels, vitamines, mineralen, antioxidanten en gezonde vetten. Eerlijk is eerlijk ik heb mij nooit zo verdiept in de superfoods, maar ben voor dit artikel toch even aan het googlen geslagen. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ik best wat “superfoods” al gebruik in mijn dagelijkse routine. Niet alleen lijnzaad, maar ook cranberry’s en chiazaad.

Chiazaad, lijnzaad en cranberry’s

Kijkende naar wat voor producten superfoods zijn, kan ik zo een paar opnoemen die ik in het dagelijkse leven veel gebruik. Lijnzaad doe ik elke ochtend een eetlepel van door mijn ontbijt. Het helpt mij met mijn stoelgang en geeft mij net die extra vezel boost die ik nodig had. Cranberry’s gebruik ik om mijn ontbijt te garneren. Mocht ik geen cranberry’s hebben dan gebruik ik dadels of gedroogde vijgen. Chiazaad vind ik lekker door mijn smoothie, maar zeker ook in pudding vorm. Van mijn vriendinnetje E. kreeg ik een overheerlijk recept voor chiazaad pudding. Dit recept kon ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Ontbijt, 1 persoon, superfoods

Ingrediënten

  • 250 ml chocolade sojamelk
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 banaan
  • 10 gram pure chocola (vanaf 75%)
  • 1 eetlepel cranberry’s
  • 1 eetlepel kaneel poeder

Bereidingswijze

Het recept bereid je deels de avond van te voren al voor, zodat de chiazaad goed kan uitzetten en echt een pudding wordt.

  • Voeg de chocolade sojamelk samen met de 3 eetlepels chiazaad toe in een bakje
  • Roer het mengel goed door elkaar
  • Voeg de kaneel toe en roer nogmaals door
  • Laat het mengsel een nacht in de koelkast staan (dit hoeft niet overdekt)
  • De volgende ochtend roer je het mengsel nogmaals goed door
  • Snij de banaan in dunne plakjes en voeg ze toe aan de chiapudding
  • Rasp de pure chocola of breek in kleine stukjes en voeg die ook toe aan de chiapudding
  • Tot slot garneer je met de cranberry’s en je kan genieten van je overheerlijke gezonde ontbijt

Variatietip: Wissel de cranberry’s om voor bijvoorbeeld twee dadels of gedroogde vijgen klein gesneden. Uiteraard kan je ook de banaan wisselen voor ander fruit naar keuze.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Foto door Elenapepper van Fusionfoodstories

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *