Foodies

Recept | Couscous salade met kip

Afgelopen weken schoot de temperatuur weer omhoog daarom was het weer tijd voor een lekkere zomerse salade. Dit keer koos ik voor couscous, mijn moeder maakte die vroeger, lekker fris, vult goed, maar toch gezond. Helaas was de kruidenmix die mijn moeder altijd door de couscous salade deed van Verstegen nergens meer te vinden, door een beetje te googlen en variatie van mijzelf kwam ik tot dit overheerlijke recept!

Hoofdgerecht, 4-5 personen, Midden Oosterse keuken

Benodigdheden

  • Pak couscous onbereid
  • 300 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • Blikje maiskorrels
  • zakje ijsbergsla 100 gram
  • 250 gram cherrytomaten of snoeptomaten
  • 1 komkommer
  • 100 gram feta kaas
  • 1 mango
  • Ketjap manis
  • Knoflookpoeder
  • 2 el paprika poeder
  • 2 el komijn
  • 1 el gember poeder
  • 2 el koriander
  • 1 el munt
  • 3 el olijfolie
  • 1 el water

Variatietip: Pompoenpitten en of honing mosterd dressing

Bereidingswijze kruidenmix

  • Voeg de olijfolie in een kommetje toe
  • Voeg vervolgens alle kruiden en meng het in zijn geheel goed door elkaar
  • tot slot voeg je een beetje water toe en meng het nogmaals

Bereidingswijze salade

  • Snij de kip in kleine blokjes en marineer de kip met een beetje ketjap manis en knoflook poeder, doe er voldoende in zodat de kip goed bruin kleur, maar niet te veel de kip hoeft niet te zwemmen erin
  • Laat de kip minimaal 4 uur staan zodat de marinade goed kan intrekken, een hele nacht en dag is nog beter
  • Giet de mais af en snij alle groente klein en hou apart van elkaar
  • Snij de feta in kleine blokjes en hou die apart van de groente
  • Bak de kip gaar en laat afkoelen
  • Bereid de couscous zoals op de verpakking wordt aangegeven en laat goed afkoelen
  • Als de couscous is afgekoeld voeg de kruidenmix toe en roer het goed door, laat het nog even goed intrekken
  • Voeg vervolgens de couscous toe in een grote bak voor de salade leg er een bedje op van ijsbergsla
  • Voeg erna alle de maïskorrels toe en de gesneden groente inclusief de afgekoelde kip blokjes
  • Meng alles goed door elkaar en voeg de feta in blokjes toe
  • Snij de mango in kleine blokjes en voeg die als toping toe op de salade op je bord

Variatietip 1: Voeg wat pompoenpitten door de salade

Variatietip 2: Eet de salade met een honing-mosterd sladressing

Weten jullie nog lekkere gerechten met couscous?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *