Persoonlijk

Hoogtepunten van april en mei

Elke maand wijd ik een blog aan de hoogtepunten van de maand ervoor, van leuke of minder leuke gebeurtenissen, projectjes en de beste of juiste ergste miskopen van die maand.

Gebeurtenissen van april en mei

Zoals iedereen wel weet die mij kent ben ik behoorlijk chaotisch en vergeetachtig, zo ben ik dus ook vergeten om de hoogtepunten van de maand april en mei op te schrijven. Dus bij deze een beetje laat, maar beter laat dan nooit toch! In april ben ik begonnen met mijn strijd tegen de kilo’s, hier post ik soms wekelijks en soms elke twee weken een update over. Ik beschrijf wat ik doe, waar ik tegen aan loop, maar vooral wat goed en minder goed gaat.

Coronatijd

April was de maand waar de wereld zoals wij kennen is veranderd naar hoe ons “normaal” nu is geworden. De maand begon met dat mijn vriend Robin de tondeuse over zijn haar had gedaan, helemaal gemillimeterd was hij, eerlijk is eerlijk hoe fel ik er eerst op tegen was zo leuk vond ik het stiekem wel staan toen het eenmaal gewend was. Ik begin langzaam aan ook mijn hobby als fotograaf steeds meer op te pakken en heb dan ook een aantal leuke klusjes op de planning staan en ben druk bezig met de website! Voor mijn camera’s had ik twee vrolijke banden besteld bij Ali express, helaas heeft het een aantal maanden geduurd voordat die binnenkwamen, maar eindelijk in april was het zo ver. Mijn hoofdcamera krijgt een mooie band met kleurtjes en mijn extra camera krijgt een band met een mooi zwart/wit patroon.

Feestdagen in coronatijd

Dit jaar Pasen was heel anders dan voorgaande jaren, maar desondanks hebben wij er een leuke dag van weten te maken. Paas ochtend hebben wij heerlijk buiten gebruncht met onze buren, uiteraard op afstand. Ieder stel had zijn eigen brunch mee en wij zaten verdeeld over de binnentuin. Het was een heerlijke zonnige dag, wij hebben dan ook die dag alleen maar buiten gezeten eigenlijk. S’ avonds gingen wij bbqen samen met nog twee stellen die hier in het complex wonen. Overdag waren we vooral bezig met genieten van de zon en samen met de dames al het vlees voorbereiden. Voor de bbq hadden we wel gezamenlijk alle benodigheden gehaald, om samen alles voor te bereiden, maar ook hier hebben wij rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Het was super gezellig en ook nog eens onwijs mooi weer, wij hebben zeker tot in de late uurtjes buiten gezeten en genoten van alle gezelligheid. Wij zijn uiteraard de avond doorgekomen met de nodige spelletjes, wijn en gezelligheid.

De week na Nederlands Pasen was het Grieks Pasen, dit wordt altijd groot en uitbundig gevierd, maar helaas door de corona werd er roet in het eten gegooid. Nu vierde merendeel van de Grieken het Pasen in kleine kring thuis. In Nederland vier ik niet zo uitbundig het Griekse Pasen zoals toen ik daar woonde, maar eigenlijk doe ik wel altijd iets met Grieks Pasen. Dit jaar had ik samen met mijn vriend Robin bedacht dat we samen een Griekse maaltijd gingen maken. Wij hebben gekozen voor een gehaktballen soep gerecht, giourvalakia, dit omdat mijn vriend dat in het begin van onze relatie had gegeten en dat toen zo lekker vond.

In de maand mei is dat mijn vriend en ik allebei een nieuwe bril en zonnebril hebben aangeschaft

K(W)oningsdag

De maand april hebben wij uiteraard afgesloten met K(W)oningsdag, normaal gingen we de avond van te voren naar de kroeg en op de dag zelf lekker vroeg op om over de markt te slenteren. Dit jaar zag het er heel anders uit, maar wel heerlijk thuis genoten van het weer en de buitenlucht in ons eigen tuintje. April was ook de maand waar ik maar liefst 5 kilo verloor, helaas bleef het ook bij die 5 kilo, maar daar werk ik aan en is te lezen in mijn strijd tegen de kilo’s.

Charlie Temple

Mei was wederom weer een aparte maand met alle corona maatregels die er waren, maar heeft ook veel leuke momenten gekend. Zo was ons jongste poezenkind jarig en hebben wij heerlijk gebbqt met mijn familie in Hilversum. Wij hebben onze slaapkamer een make-over gegeven en onze planten familie uitgebreid, maar ook hebben wij onze badkamer wat opgevrolijkt. Tijdens de eerste corona maand deden wij wekelijks de boodschappen voor mijn oma en opa, als bedankje kregen wij van hun een super mooi dekbedovertrek en een nachtje weg, echt super lief! Wat ook heel leuk was in de maand mei is dat mijn vriend en ik allebei een nieuwe bril en zonnebril hebben aangeschaft. Hij via de Specsavers deal twee voor de prijs van één en ik via Charlie Temple. Toch was ander nieuws waar ik blij verrast mee was dat is namelijk dat mijn lieve vriendinnetje S een twee kindje verwacht, inmiddels heeft ze ook al bekend gemaakt dat ze een zoontje krijgt. Super leuk nieuws en kan dan ook niet wachten om met die kleine spruit te kroelen.

Opening van de horecagelegenheden

Tot slot was mei vooral een drukke maand met de voorbereidingen van dat de horeca weer open mocht, maar wel met strenge maatregels. Mijn moeder heeft een eigen kroeg en was druk bezig met alles volgens de richtlijnen van het RIVM te doen, ik heb voor haar de gehele website gemaakt, de menukaarten en visitekaarten ontworpen, maar ook alle foto’s gemaakt. Het resultaat mag er wezen de website van het Wapen van Naarden is op 1 juni online gegaan. Nu ben ik vooral erg druk bezig met mijn eigen fotografie website waar ik mijn portfolio toon en een aanbod van mijn diensten, helaas ben ik een groot deel van mijn foto’s kwijt geraakt en moet ik een gedeelte van mijn portfolio nu opnieuw gaan opbouwen. In mei had ik een onwijs leuke zwangerschapsshoot met Dafna en haar twee zoontjes, zodra haar jongste geboren is mag ik ook de Newborn shoot doen heb er nu al onwijs veel zin in!

De miskopen van april en mei

  • De enige miskoop van deze tijd was het kattengras, dat ging bij ons zo snel dood, puur omdat er geen plek in de woonkamer is waar de zon niet komt. De hele dag alles dichthouden is ook geen optie helaas.

De beste van april en mei

  • Uiteraard mijn nieuwe fiets
  • Alle toebehoren van de slaapkamer en badkamer make-over
  • Ons grote nieuwe dekbed en beddengoed
  • Last but not at least onze nieuwe bril en zonnebril

Wat waren jullie hoogtepunten van de afgelopen maanden?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *