Foodies

Recept | Knoflook nasi met zalm en asperges

Dit keer ook weer wat lekkers gemaakt samen met mijn buurvrouw Kim. Een lekkere vis maaltijd met knoflook, een heerlijke specerij die niet mag worden gemist in de Aziatische keuken.

Hoofdgerecht, 4 personen, Aziatische keuken

Ingrediënten

  • 400 gram ongekookte rijst
  • 1 sjalotje
  • 1 klein geel ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 4 zalm moten
  • Pak asperges diepvries 200 gram
  • Ontbijtspek 4 plakjes
  • Ketjap manis
  • Peper
  • Zout
  • Knoflookpoeder
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Kook de rijst gaar
  • Terwijl de rijst kookt snij de uitjes klein en doe de knoflook door de knoflookpers
  • Vervolgens marineer de zalm moten met peper, zout en een klein beetje knoflook, voeg aan de bovenkant extra peper toe
  • Kook een pannetje water en voeg de asperges toe, zodra het water kookt haal het pannetje van het vuur en laat 5 min staan met deksel erop
  • Voeg de zonnebloem olie in de wokpan toe samen met de uitjes en knoflook
  • Als de uitjes glazig zijn schuif je alles aan de kant en bakt de eitjes ernaast, als bijna gaar is hussel je alles door elkaar (net zoals roerei) en zet het vuur laag
  • Snij alle ontbijtspek plakken door de helft en maak asperges pakketjes per 3 asperges 1 halve plak
  • Bak de zalm moten in een koekenpan en laat de peper kant wat langer doorbakken op laag vuur
  • Als de rijst gaar is voeg je die in de wokpan toe en meng alle goed door elkaar
  • Voeg bij het rijstmengels nog wat knoflookpoeder naar smaak toe en laat de rijst een beetje aanbakken
  • Bak de asperges pakketje kort in de koekenpan

Variatie tip 1: groentje kan je mee varieren, kies iets wat je lekker vind om met vis te eten

Van wat voor soort vis houden jullie?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *